zondag , 24 oktober 2021

10x leuke uitjes in Nederland!

Dit jaar niet op vakantie naar het buitenland? Wees niet getreurd want er is genoeg te beleven in eigen land! Hieronder 10 tips van unieke uitjes in Nederland. Veel plezier!

1. De grotten van Valkenburg
Valkenburg kent vele grotten waar je als bezoeker veel kunt beleven. Een leuk uitje voor het hele gezin! Naast de rondleidingen zijn er ook sportieve activiteiten, creatieve workshops en spooktochten. Kijk op de website voor alle actuele activiteiten.

2. Het Dolhuys
Dit is een museum over de psychiatrie in Nederland. Het museum is gevestigd in een unieke, historische gebouw. Hier kom meer te weten over de behandelmethoden en de geschiedenis. Je ontmoet bijzondere geesten: mensen die anders functioneren dan doorsnee. Ga terug in de tijd en bezoek de oorspronkelijke dolcellen uit de zestiende eeuw!

3. Klimmen in het klimbos van Lage Vuursche
Klimbos Gooi Eemland in Lage Vuursche is het koninkrijk der Klimbossen. Met maar liefst 10 routes is het een waar klimparadijs. De routes lopen op in moeilijkheidsgraad en hoogtes van 2 tot niet minder dan 22,5 meter. Het is een leuk dagje uit voor jong en oud. In het klimbos zijn ook 4 verschillende juniorroutes te vinden. Het klimbos is vanaf 7 jaar.

4. Bezoek tuinen en natuur van over de hele wereld!
In de tuinen van Mondo Verde in Landgraaf vind je tuinen en gebouwen uit alle windstreken van de wereld. Bezoek bijvoorbeeld de blauwe tuin van Marrakech, een Foliesbos, Japanse en Chinese tuin, Engelse tuinen, een Toscaanse villa, een Amerikaanse cactus woestijn en de beroemde Trevi fontein te zien. Naast de tuinen zijn er ook dieren, waaronder een vogelparadijs, en is er een attractiepark voor de kinderen.

5. Waterval in Loenen
Ondanks dat Nederland plat is, hebben we toch een waterval van 15 meter! De waterval is gegraven in de crisisjaren en het water komt uit in het Apeldoorn-Driesenskanaal. Op de website van Natuurmonumenten staat een mooie wandelroute van ongeveer 4 kilometer. Het is een afwisselende route op de overgang van de oostelijke stuwwal van de Veluwe naar de IJsselvallei. Je wandelt in de omgeving van zorgboederij de Groote Modderkolk door bos, een halfopen landschap en langs een waterval.

6. Bezoek de Batavia Scheepswerf in Lelystad
Batavialand brengt onze strijd tegen het water tot leven – de inpolderingen en dijkenbouw – maar ook de ontdekkingsreizen, de overzeese handel en de specialistische kennis die Nederland exporteert. Batavialand heeft een binnen- en een buitenlocatie. Buiten vind je de werf, met aan de steiger de beroemde replica van VOC-schip Batavia. Het museum verrast je met maritieme tentoonstellingen, presentaties en doe-dingen voor de jongste bezoekers.

7. 235 treden naar de top!
Beklim de Bostoren op het Landgoed Schovenhorst tussen Putten en Garderen. De Bostoren is een klim van 235 treden met een prachtig uitzicht. Ook in de toren zelf is van alles te beleven; een wand met nestkasten en een ijzingwekkend klimnet.

8. DAF Museum in Eindhoven
Bekijk hier de eerste DAF, een koninklijke DAF en ‘de rijdende regenjas’. Het Museum toont de geschiedenis van de Van Doorne’s aanhangers tot DAF Trucks N.V met ruim 100 voertuigen van 1928 tot nu.

9. Vogels spotten in het volgelpark Ruinen
Vogel- en dierenpark Ruinen heeft een unieke populatie Nederlandse weide -en waadvogels. De wulp, tureluur, grutto, scholekster, kluut en kievit zijn allemaal te bezichtigen in een natuurlijke habitat. Het vogel- en dierenpark werkt hiermee mee aan de bescherming en en behoud van de Nederlandse weide – en waadvogels.

10. Fruit telen in Zeeland
Bezoek de wisselende exposities en de tuin met oude fruitrassen. Rondom de thema’s Bloei, Groei, Oogst en Snoei zijn er open opstellingen geplaatst. Niet alleen in de museumtuin, maar ook in het museum zijn er nu “bomen” te vinden. Door de interactieve schermen kan een bezoek een individuele belevenis worden.

Niets meer missen van Heel Holland Zorgt?
Volg ons dan op Instagram of Facebook en blijf up to date!

 

Bekijk ook

LivingLab

YouTuber Thomas duikt in de wereld van zorg en welzijn en vandaag neemt hij een …