zaterdag , 5 december 2020
Home / Zorgnieuws / 21 – 27 September 2020: Week van het Werkgeluk

21 – 27 September 2020: Week van het Werkgeluk

Geluk krijgt in Nederland steeds meer aandacht. Toch zijn nog veel mensen niet gelukkig op hun werk en heeft 27% één of meerdere slechte werkdagen per week. Ondanks de toegenomen aandacht voor (werk)geluk, zien we dat er in NL nog een groot verschil is tussen hoe gelukkig we ons voelen op het werk en in de rest van ons leven. Ons werk scoort beduidend lager. Dat is jammer, want we brengen veel tijd door op ons werk. Bovendien, als we daar gelukkig zijn heeft dat ook veel effect op de rest van ons leven. En ook voor organisaties is werkgeluk relevant. Gelukkige medewerkers zijn gezonder, meer betrokken, werken beter samen en zijn productiever. Je zou toch wel gek zijn als je er niets aan deed, zou je denken.

Wij geloven dan ook dat meer aandacht voor werkgeluk belangrijk is en dat dit thema een aparte week verdient, naast de geluksweek en the International Day of Happiness. Daarom hebben wij de laatste werkweek van september uitgeroepen tot Week van het Werkgeluk. Een uitgelezen moment om na de zomer(vakantie) stil te staan bij hoe gelukkig je bent in je baan en/of als organisatie en wat je kunt doen om dingen te veranderen.

De Week van het Werkgeluk is bedoeld om mensen en organisaties die werkgeluk belangrijk vinden aan elkaar te verbinden. Om met elkaar in gesprek te gaan over hoe we gelukkig zijn op je werk de normaalste zaak van de wereld kunnen laten zijn. Zo kunnen we gezamenlijk optrekken om werkgeluk overal op de agenda te zetten en het sturen erop normaal te maken. Ieder op zijn eigen manier. Dat betekent dat we geen groots landelijk congres organiseren, maar partijen uitnodigen om zelf kleinschalige evenementen door het hele land op te zetten.

OFFICE Initiatief van happy office
De (Internationale) Week van het werkgeluk is een initiatief van Happy Office. Als Happy Office ondersteunen we organisaties op weg naar meer werkgeluk, zowel top-down als bottom-up. We realiseren ons dat wij een beperkte actieradius hebben. Met dit initiatief hopen we onze actieradius te vergroten en meer organisaties te inspireren ook zelf aan de slag te gaan. Met www.weekvanhetwerkgeluk.nl bieden we een platform waarop alle initiatieven in Nederland gebundeld worden en waar je een totaaloverzicht vindt van alles wat er te doen is in die week, op het gebied van werkgeluk. Wil je weten in welke andere landen de Week van het Werkgeluk gehouden wordt? Kijk dan hier!

Hoe doe je mee?
Allereerst door het Manifest te ondertekenen. Hiermee geef je aan dat je werkgeluk belangrijk vindt. Daarmee sluit je je aan bij de groeiende groep mensen en organisaties die het belang van werkgeluk onderstreept en bereid is om daar energie in te stoppen. Het delen van dit geloof heeft als doel om het bewustzijn nog verder te verspreiden. Download hier het manifest op A4 en hang het op, op je eigen werkplek thuis, op kantoor, of bij de koffiemachine. Wil je meer doen? Graag!

Bron: Week van het Werkgeluk

Niets meer missen van Heel Holland Zorgt?
Volg ons dan op Instagram of Facebook en blijf up to date!

Bekijk ook

Oudere Nederlander voelt zich gemiddeld zes jaar jonger

Vijftigplusser is tevreden met gezondheidszorg, maar heeft weinig vertrouwen in coronamaatregelen Het overheidsbeleid ten aanzien …