woensdag , 29 juni 2022
Heel Holland Zorgt - Tips

5 tips voor fietsen naar je werk

Vandaag is het ‘Fiets naar je Werk Dag’! Het doel is om iedereen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de fiets als vervoermiddel naar het werk. Geen files, geen parkeerplaats zoeken, genieten van het mooie weer en het is ook nog eens gezond!

Hoe kun je het beste met de fiets naar het werk gaan, zodat je fit en energiek op het werk verschijnt? Hier zijn een aantal tips:

1. Voorbereiding is het halve werk
Check de weersverwachting om niet voor verassingen te komen staan. Als er kans op regen is, wees dan voorbereid en neem je regenpak/regencape mee! Als je voor de eerste keer op de fiets naar het werk gaat, zorg dan dat je de route uitgestippeld hebt. Bekijk de snelste route op Google Maps of fiets vast een oefenritje in het weekend. Je kan natuurlijk ook kiezen voor een alternatieve route langs mooie natuur of door verschillende dorpjes/steden.

2. Neem de tijd
Zorg ervoor dat je genoeg reistijd inplant, zodat je niet hoeft te haasten. Hierdoor kun je op een rustig tempo naar je werk fietsen en kom je niet oververhit en bezweet aan. Zorg er ook voor dat je nog wat tijd overhoudt voordat je werkdag begint. Even rustig uitblazen en acclimatiseren.

3. Denk aan je kleding
Niet alle werkkleding is even geschikt voor de fietstocht. Denk aan kledingstukken die snel kreuken of niet lekker zitten. Zorg er daarom voor dat je extra kleding meeneemt, zodat je op het werk even kan omkleding en er weer representatief uitziet. Zorg er wel voor dat de extra kleding waterdicht is afgesloten, mocht je in een regenbui terechtkomen.

4. Een goede jas is een must
Nergens is het weer zo onvoorspelbaar als in Nederland. Wint, regen, zon, het komt allemaal voorbij. Zorg er daarom voor dat je een goede jas hebt die wint en waterdicht is en de juiste lengte heeft.

5. Veiligheid voorop
Veiligheid staat altijd op nummer 1. Zorg ervoor dat je, vooral in de wintermaanden, goed licht op je fiets hebt, zodat je zichtbaar bent voor het andere verkeer. Vergeet ook niet om je huid in te smeren met zonnebrand. Natuurlijk in de lente en zomer, maar ook in de winter schijnt de zon! Als het heel heet is, kan een hoed of pet helpen om niet oververhit te raken.

Tot slot
In het begin is het misschien even wennen en moet je er misschien vroeger voor op, maar het is het waard! Je krijgt een betere conditie, verschijnt fit op je werk en het is fijn om op de terugweg de werkdag te overdenken. Succes en veel plezier op de fiets!

Niets meer missen van Heel Holland Zorgt?
Volg ons dan op Instagram of Facebook en blijf up to date!

Bekijk ook

De zomer komt eraan: Smeren, smeren, smeren!

Tegenwoordig wordt overal een ‘dag’ voor verzonnen. Eind mei was het zelfs ‘De dag van …