woensdag , 21 oktober 2020
Home / Zorgnieuws / 7 trends en ontwikkelingen op het gebied van diabetes type 2

7 trends en ontwikkelingen op het gebied van diabetes type 2

Eén op de veertien Nederlanders heeft diabetes type 2, ruim 1,1 miljoen mensen in totaal. In de whitepaper ‘Diabetes type 2 in Nederland’ beschrijft Dr. Maaike de Vries 7 trends en ontwikkelingen voor de nabije toekomst.

De diabetespatiënt van de toekomst heeft, ondersteund door medische hulpmiddelen en technologie, grip op zijn aandoening. Hij krijgt een behandeling of interventie afgestemd op zijn persoonlijke situatie en ziektekenmerken. Het meten van de bloedglucose wordt niet-invasief met wearables. Niet-invasieve meetinstrumenten geven bovendien de benodigde biofeedback die helpt om tot gedragsverandering te komen. En de huisarts; die monitort digitaal op afstand en coacht online.

Gepersonaliseerde behandeling
De Vries: “Digitalisering zal de diabeteszorg veranderen. Een groot deel van de chronische zorg wordt digitaal. Hierdoor verwachten we dat zorgprofessionals meer tijd en ruimte krijgen voor mensen die een uitgebreider consult nodig hebben. Gepersonaliseerde zorg in de zin van digitaal als het kan en fysiek als het moet. Simpelweg omdat de ene patiënt met diabetes type 2 iets anders nodig heeft dan de andere. De tijd van eenzelfde behandeling voor iedereen is voorbij.”

Meer lezen over deze en andere trends?
De whitepaper ‘Diabetes type 2 in Nederland’ is hier te downloaden. Deze whitepaper is in opdracht van MediReva geschreven.

Over ons
MediReva is een medisch speciaalzaak, die zorgt voor de levering van medische hulpmiddelen en verzorgingsmaterialen. Al 40 jaar leveren wij door heel Nederland hulpmiddelen en verzorgingsmaterialen op het gebied van stoma, continentie en retentie, wond, darmspoelen, medische voeding en diabetes.

Niets meer missen van Heel Holland Zorgt?
Volg ons dan op Instagram of Facebook en blijf up to date!

Bekijk ook

Inzet netwerkgids zorgt voor passende zorg én meer rust bij naasten

Voor een groep mensen is een intensievere en langdurigere vorm van cliëntondersteuning noodzakelijk en effectief. …