zondag , 22 mei 2022
Heel Holland Zorgt- Column

Sollicitanten aan zet

Als redacteur van Zorg & Ziekenhuis schrijft Anne-Rieke de Haan maandelijks een column. De column van deze maand: “Aan het roer”

Aan het roer

De arbeidsmarkt is krap, zeker in de zorg. Dat is geen nieuws. Het brengt wel interessante ontwikkelingen met zich mee. Zo zie ik de trend dat recruiters en werkgevers steeds meer kijken naar wat sollicitanten willen.

Dat blijkt bijvoorbeeld uit de populariteit van het boek Jobmarketing 3.0 van Aaltje Vincent. Primair geschreven voor werkzoekenden maar inmiddels ook een bestseller onder werkgevers. Daarnaast spreekt de auteur op bijeenkomsten over wat sollicitanten willen en belangrijk vinden. Wat ze noemt? Eigenlijk zaken die best logisch zijn. Drie voorbeelden: Mensen willen graag duidelijkheid over wat ze precies gaan doen, willen graag dichtbij huis werken en inzicht in de sollicitatieprocedure. Mij lijkt het vrij logisch dat je daar als sollicitant behoefte aan hebt. En misschien is het dan voor werkgevers ook niet zo heel lastig om daar op in te spelen. De komende tijd zitten de sollicitanten aan het roer. Daar kunnen we als werkgevers niet meer om heen. Dus verdiep je in de wensen van de mensen die je zoekt. Waar wordt die verpleegkundige blij van? Wat wil die ANIOS weten over de afdeling waar de vacature is? Hoe maak je de procedure zo transparant mogelijk? Vragen waar je met collega’s mee aan de slag kunt om de ervaring van sollicitanten te verbeteren. En om de kans op het vinden van de juiste medewerkers voor je organisatie te vergroten.

Bron: Zorg & Ziekenhuis
Redacteur: Anne-Rieke de Haan

Niets meer missen van Heel Holland Zorgt?
Volg ons dan op Instagram of Facebook en blijf up to date!

Bekijk ook

Medisch Rekenen met MeneerMegens

‘Een infuus moeten worden doorgespoeld met 0,5 liter NaCL in 20 minuten. Op hoeveel ml/uur stel je de pomp in?’ Toen ik afgelopen …