dinsdag , 24 mei 2022

Advies: basisschoolkinderen in kleine groepjes weer naar school en naar sportclubs

Laat basisschoolkinderen vanaf mei weer voorzichtig naar school en sportclubs gaan. Dat adviseert het Outbreak Management Team (OMT) aan het kabinet, meldt ‘RTL Nieuws’.

Het kabinet neemt vanavond een besluit over het eventueel versoepelen van de coronamaatregelen. Uit bronnen van RTL Nieuws blijkt dat het advies is om de basisschool kinderen weer naar school te laten gaan in kleinere groepen en over de dag verspreid. Hierdoor zouden wel de schoolvakanties ingekort moeten worden. Daarnaast adviseren de deskundigen om de kinderen tot 12 jaar weer drie keer per week te laten sporten. Hierbij hoeft de anderhalve meter niet in acht te worden genomen.

Horeca blijft dicht en meer ruimte bezoekregeling zorginstellingen
Het OMT adviseert dat de horeca tot 16 mei nog gesloten moet blijven en mogelijk wordt die datum nog verlengd. Alle evenementen worden tot september of zelfs oktober afgelast. Zorginstellingen krijgen meer ruimte voor de bezoekregeling. Hierdoor kunnen 1 of 2 personen op bezoek komen. Musea en dierentuinen mogen onder strikte voorwaarden weer open.

Bron: RTL Nieuws 

Bekijk ook

Maak kennis met de hbo-opleiding van de HZ

Bij HZ University of Applied Sciences vind je diverse zorggerelateerde hbo-opleidingen. Op bachelorniveau biedt HZ …