woensdag , 29 juni 2022

Apanta, zorg met aandacht

‘De cliënt met zijn unieke verhaal staat centraal’

Steeds meer mensen krijgen in hun leven te maken met psychische problemen. Apanta helpt deze aan te pakken op een manier die er werkelijk toe doet. Sandra Hijnen, bestuurder van Apanta: “Wij zijn ervan overtuigd dat we door herstelgericht te werken, niet alleen psychische klachten tegengegaan, maar bijdragen aan het welzijn van onze cliënten op langere termijn.”

Samen beslissen
Dat niet de klacht, maar de cliënt met zijn unieke verhaal centraal staat, beaamt Iris Zijlstra. Als psycholoog ziet zij volwassenen die in specialistische zorg komen. Ze vertelt: “Apanta biedt meer dan gekaderde behandelingen. Bij veel instellingen krijg je als cliënt een behandeltraject voorgedragen. Door de persoonsgerichte aanpak, gaat het bij Apanta anders. Overleg met de cliënt en ‘samen beslissen’ is hier de norm.” 

‘Het motto zorg met aandacht, hanteren wij ook intern’

Destigmatisering
Naast een goed zorgaanbod wil Apanta bijdragen aan de destigmatisering van psychische problematiek. Om die reden organiseren ze in de Autismeweek bijzondere activiteiten, halen ze de tentoonstelling ‘OpenMind’ over depressiviteit bij jongeren naar Eindhoven en bieden ze via de website gratis online zelfhulpmodules aan. Deze middelen helpen om het makkelijker te maken om over psychische problemen te praten. 

Zorg met aandacht, ook voor medewerkers
De wereld van GGZ is continu aan verandering onderhevig. Sandra Hijnen: “Het verschil zit in hoe we met die uitdagingen omgaan. Bij Apanta zien we medewerkers als ons waardevolste bezit: zonder hen kunnen we niet de kwaliteit van zorg bieden aan onze cliënten die wij zo belangrijk vinden. Het motto ‘Zorg met aandacht’ hanteren wij dus ook intern.”

Meer info?: Kijk op: www.apanta-ggz.nl

Niets meer missen van Heel Holland Zorgt?
Volg ons dan op Instagram of Facebook en blijf up to date!

Bekijk ook

Maak kennis met de hbo-opleiding van de HZ

Bij HZ University of Applied Sciences vind je diverse zorggerelateerde hbo-opleidingen. Op bachelorniveau biedt HZ …