Home / Column / Beweging

Beweging

Als redacteur van Zorg & Ziekenhuis schrijft Elise Disselhorst maandelijks een column. De column van deze maand: “Beweging”

Als kind vond ik sporten helemaal niet leuk. Voor mijn gevoel lag dat vooral aan de verplichte gymlessen op school. En dan niet eens aan het sporten zelf, maar meer aan het hele gebeuren daaromheen. In mijn herinnering draaide het vooral om populair zijn en mooi gevonden worden. En helaas was ik daar niet zo goed in.

Maar ook van de sport die ik buiten school deed werd ik niet echt blij. En mijn ouders deden me destijds geen plezier met hun fietsvakanties en de – in mijn herinnering veel te lange – wandelingen. Achteraf vraag ik me wel af waarom ik het niet leuk vond. Nu vind ik bewegen namelijk heerlijk. Was het omdat het “moest”  of omdat ik gewoon lui was in die tijd? Of kwam het doordat ik niet fanatiek genoeg was en daaroor ook niet echt goed in iets?

Nu ik zelf kinden heb snap ik wel dat mijn ouders er veel met ons op uit gingen en dat ze wilden dat we op een sport zaten. Ook ik hoop dat mijn kinderen van sporten en bewegen houden. Ik probeer nu al zoveel mogelijk met ze naar buiten te gaan. En het liefste verhuis ik naar een huis dichtbij het bos waardoor ze straks eindeloos kunnen lopen, rennen en in bomen kunnen klimmen.

Ik hoop dat ze van ons leren genieten van het buiten zijn en ook dat ze een sport vinden die bij ze past. Dat kan wat mij betreft van alles zijn. Al hoop ik stiekem wel dat het geen rugby of boksen wordt.

Bron: Zorg & Ziekenhuis
Redacteur: Elise Disselhorst

Niets meer missen van Heel Holland Zorgt?
Volg ons dan op Instagram of Facebooken blijf up to date!

Bekijk ook

Medisch Rekenen met MeneerMegens

‘Een infuus moeten worden doorgespoeld met 0,5 liter NaCL in 20 minuten. Op hoeveel ml/uur stel je de pomp in?’ Toen ik afgelopen …