Home / Zorgnieuws / CareSpace komt met unieke praktijkgerichte benadering voor zorg rond leven en sterven

CareSpace komt met unieke praktijkgerichte benadering voor zorg rond leven en sterven

CareSpace (www.CareSpace.nl) introduceert voor professionele zorg- en hulpverleners een trainingsprogramma met een unieke praktijkgerichte benadering voor zowel de psychosociale als de spirituele dimensie van zorg. Een programma waarbij professionals leren hoe ze spirituele zorg in de praktijk brengen; ze leren hoe er ‘te zijn’ voor de ander. Het gaat hierbij om goede zelfzorg, communicatie- en luistervaardigheden en spirituele zorg rondom sterven. CareSpace biedt ruimte om veerkracht, balans en voldoening te vinden in zorg voor de ander.

Ruimte voor training en ondersteuning
De werkwijze van CareSpace is gebaseerd op meer dan 25 jaar ervaring met training en ondersteuning in de zorg rond leven en sterven. De programma’s baseren zich op o.a. de contemplatieve methoden van mindfulness, meditatie en compassie. Deze bieden een praktijkgerichte en toepasbare ondersteuning aan mensen die geconfronteerd worden met moeilijkheden, ziekte en dood. CareSpace reikt vaardige middelen aan om mensen bij te staan – en tegelijkertijd bij zichzelf te blijven. Zodat ze in alle zorg en drukte gevoed en geïnspireerd blijven en niet overbelast raken. Oprichtster Annie Birken: ‘CareSpace brengt op deze manier een nieuwe klank in de zorg rond leven en sterven’.

De methoden zijn universeel bruikbaar, ongeacht levensovertuiging of religie.
Hedendaagse bevindingen vanuit de neurowetenschap en positieve psychologie onderbouwen het belang en de effectiviteit van deze methoden voor de zorg. Een focus op compassievolle zorg draagt bij aan kostenreductie, patiëntveiligheid en tevredenheid bij medewerkers en patiënten/cliënten.

Ondersteuning voor mantelzorgers
Naast unieke professionele begeleiding biedt CareSpace ook directe, laagdrempelige ondersteuning voor mantelzorgers. Het gaat hierbij om cursussen, workshops, lezingen en luistersupport, voor ondersteuning op het gebied van ziekte, sterven, zingeving, rouw en verlies.

Tijdens een periode van rouw of intensieve zorg voor een naaste is een luisterend oor vaak heel welkom. Iemand die niet oordeelt of adviezen geeft, maar ruimte geeft voor jouw verhaal. CareSpace biedt vertrouwelijke luistersupport, waar je ook bent en zo lang het nodig is.

CareSpace wordt geleid door Annie Birken (geautoriseerd docent in meditatie, compassie en spirituele zorgvaardigheden), die hiermee één grote wens heeft: Dat iedereen de ondersteuning en tools mag vinden om met verlies, ziekte en sterven om te kunnen gaan. Birken: ‘Ik gun iedereen de mogelijkheid om eigen grond te vinden in moeilijke tijden.’

Niets meer missen van Heel Holland Zorgt?
Volg ons dan op Instagram of Facebook en blijf up to date!

Bekijk ook

Inzet netwerkgids zorgt voor passende zorg én meer rust bij naasten

Voor een groep mensen is een intensievere en langdurigere vorm van cliëntondersteuning noodzakelijk en effectief. …