zaterdag , 31 oktober 2020
Home / Advertorial / Dagelijkse mondverzorging in 5 stappen

Dagelijkse mondverzorging in 5 stappen

Een goede mondverzorging is erg belangrijk voor de levenskwaliteit. De mondgezondheid is van invloed op praten, zoenen, lekker en gezellig samen eten en andere sociale interacties. Verzorg de mond daarom dus goed! Met GUM® in 5 stappen naar een gezonde mond.

Stap 1: De juiste tandpasta

Dagelijks gebruik van een tandpasta met fluoride verlaagt het risico op gaatjes. Het advies is om ongeveer 1 cm tandpasta per poetsbeurt te gebruiken. Poets 2 maal per dag gedurende 2 minuten. Na de laatste keer, voor het slapengaan, niets meer eten of drinken.

Stap 2: Poetsen

Maak met de tandenborstel zachte heen- en weergaande bewegingen. Hierbij mag geen druk worden uitgeoefend. Verplaats de borstel steeds een tand of kies verder, om zo de hele boven- en onderkaak systematisch te poetsen. Ten slotte komen de kauwvlakken aan de beurt. Kies voor een tandenborstel met zachte haartjes. Vervang een tandenborstel zodra de haartjes niet meer mooi evenwijdig staan.

Stap 3: Reinigen tussen tanden en kiezen

Met poetsen worden slecht 3 van de 5 tandoppervlakken bereikt. Gebruik stokers of ragers om ook tussen tanden en kiezen tandplak en voedselresten te verwijderen.

Stap 4: Tong reinigen

De tong is door de ruwe structuur een verzamelplaats van bacteriën. Met name achter op de tong. Deze bacteriën kunnen een belangrijke invloed hebben op de ademgeur. Op de tong leven andere bacteriën dan rondom de tandhalzen, daarom is het advies om voor de tong een speciale tongreiniger te gebruiken. Hiermee kunnen tandplak en bacteriën van de tong worden verwijderd voor een frissere en gezondere adem.

Stap 5: Spoelen met mondspoelmiddel

Wanneer de stappen 1 tot en met 4 zijn doorlopen, is er 55 tot 75% van de tandplak verwijderd. Dat betekent, dat er altijd nog bacteriën in de mond achterblijven die problemen kunnen veroorzaken. Spoelen na het poetsen maakt de mondverzorging compleet. Kies voor een fluoride mondspoelmiddel ter bescherming van het tandglazuur en eentje zonder alcohol.

Bron: GUM

Bekijk ook

De zomer komt eraan: Smeren, smeren, smeren!

Tegenwoordig wordt overal een ‘dag’ voor verzonnen. Eind mei was het zelfs ‘De dag van …