woensdag , 29 juni 2022
Marc Homs

De kracht van de kringloopwinkel Afl 1. Het Eksternest

Maandag 23 december, 21.10 uur, NPO 2

De vijfdelige VPRO-serie De kracht van de kringloopwinkel zit vol unieke vondsten en bijzondere mensen met hartverwarmende verhalen. Met in de eerste aflevering een bezoek aan het Eksternest in Amersfoort. Een bijzondere plek waar binnengebracht textiel wordt omgetoverd tot design tassen, kussens en rokjes onder de bezielende leiding van de Amerikaanse Sally. In de kringloopwinkel Estafette in Leeuwarden wordt hard gewerkt aan de upcycle collectie.                            

In Kringloopcentrum Amersfoort vind je bijna alles wat je nodig hebt. Maar wat de winkel écht bijzonder maakt is het Eksternest, één verdieping boven de winkel. Hier wordt textiel omgetoverd tot design tassen, kussens en rokjes, onder de bezielende leiding van de Amerikaanse Sally. Ook Allyson, die in transitie is om vrouw te worden, maakt deel uit van de groep. Sally organiseert een kerstmodeshow, waaraan ook Eric, een natuurkundige die vastliep in de wereld van het hoofd en de ratio, meeloopt.

Kringloopwinkel Estafette in Leeuwarden noemt zichzelf Recycle Boulevard. Louise is industrieel ontwerpster en zoekt -samen met haar studenten- naar spullen waar ze iets nieuws van kan maken. En er is haast bij want de upcycle collectie moet al snel aan publiek worden getoond.

Maandag 23 december om 21.10 uur op NPO 2
Website: vpro.nl/kringloop
#kringloop

Over De kracht van de kringloopwinkel
Na de succesvolle documentaireserie Het succes van de kringloopwinkel (2017) komt de VPRO deze kerst met De kracht van de kringloopwinkel. De vijf nieuwe afleveringen zitten vol unieke vondsten en bijzondere mensen met hartverwarmende verhalen. In deze reeks speciale aandacht voor de kunst van het upcyclen: het op creatieve wijze nieuw leven geven aan oude spullen. Naast de spullen krijgen ook de medewerkers vaak een tweede kans in de kringloopwinkels. Ze (her)ontdekken hun talenten en geven nieuwe glans aan hun leven. Regisseur Frank Wiering laat zien dat de menselijke veerkracht -gevoed met humor, tolerantie en trouw- bijna grenzeloos is.

De eerdere serie Het succes van de kringloopwinkel uit 2017 is hier te bekijken.

Niets meer missen van Heel Holland Zorgt?
Volg ons dan op Instagram of Facebook en blijf up to date!

Bekijk ook

Maak kennis met de hbo-opleiding van de HZ

Bij HZ University of Applied Sciences vind je diverse zorggerelateerde hbo-opleidingen. Op bachelorniveau biedt HZ …