woensdag , 29 juni 2022

De Pokémonmanier van Stefan

Door samen op Pokémon te jagen, ontstaat er een vertrouwensband tussen Stefan en Tamara. Er volgt een periode waarin stappen vooruit worden gemaakt, maar ook stappen terug. Door de sterke band tussen hen, lukt het Stefan om Tamara na een terugval weer te laten groeien. 

Lange tijd voelt Tamara zich neerslachtig. Ze loopt vast in het dagelijks leven, ligt veel op bed en ze vertoont moeilijk verstaanbaar gedrag. Op een kartonnen bord schrijft ze: “Ik staak, ik doe niets meer!”. En dat doet ze. Haar persoonlijk begeleider Stefan wil haar helpen. Samen met zijn team en de gedragswetenschapper wordt besloten dat Tamara voorlopig 1-op-1 begeleiding krijgt. Op die manier is er genoeg tijd en ruimte om uit te vinden waar Tamara behoefte aan heeft. 

Pokémon Go
Stefan verdiept zich in de belevingswereld van Tamara en ontdekt dat ze graag Pokémon Go speelt. Samen gaan ze op pad om Pokémon te vangen en tijdens die momenten groeit hun band. Dankzij de Triple C behandelmethode en samenwerking tussen de begeleiders van Tamara en de arts en gedragswetenschapper, wordt duidelijk dat Tamara graag in de buitenlucht en met dieren werkt. 

Hart luchten
Er wordt een nieuwe dagbestedingslocatie voor haar gevonden die past bij haar wensen. Maar het duurt even voordat Tamara helemaal gewend is. Soms gaat het met stappen terug, met spanning en met terugvallen. Maar steeds weer staat Stefan, samen met zijn team, klaar voor Tamara. En in de buitenlucht, tijdens het vangen van Pokémon, voelt Tamara zich veilig genoeg om te praten. Om haar hart te luchten. 

Het zijn de stappen vooruit, zelfs de kleine, die Stefan energie en voldoening geven. Net als het ontdekken hoe je iemand het beste verder kan helpen. Samen met zijn team zet hij zich in voor Tamara. Samen zorgen ze voor rust, structuur en veiligheid, zodat Tamara de ruimte krijgt om te groeien.  Wil je ook verder helpen? Ontdek dan wat jouw manier is. 

‘s Heeren Loo helpt je verder
‘s Heeren Loo helpt mensen met een (verstandelijke) beperking hun leven in te vullen zoals zij dat zelf willen. Van jong tot oud, met meer dan 125 jaar aan kennis en ervaring. Dat doen we samen met de mensen die belangrijk voor hen zijn. Zo zorgen we samen voor een goed leven voor mensen met een beperking. Met 14.000 cliënten en 17.000 medewerkers verspreid over 1.100 locaties zijn we een van de grootste organisaties in de gehandicaptenzorg in Nederland. 

Bekijk ook

Maak kennis met de hbo-opleiding van de HZ

Bij HZ University of Applied Sciences vind je diverse zorggerelateerde hbo-opleidingen. Op bachelorniveau biedt HZ …