woensdag , 29 juni 2022

De zorg is toch altijd blijven kriebelen

‘Dankzij de coronacrisis heb ik weer ontdekt dat mijn hart bij de zorg ligt’

“Bij ouderenzorgorganisatie Vilente heb ik een kans gekregen en deze heb ik met beide handen aangepakt”, vertelt de 26-jarige Menthe. Wat ging hieraan vooraf?
Voor de geboorte van haar eerste kindje heeft Menthe jaren in de fieldmarketing gewerkt. Ze had het daar niet meer naar haar zin, waardoor ze na haar zwangerschapsverlof om zich heen ging kijken naar een nieuwe baan. Alleen stak de coronacrisis een spaak in haar zoektocht naar ander werk.

Extra handen
“Tot het initiatief Extra handen in de zorg voorbij kwam en ik gebeld werd door Vilente om juist bij te springen tijdens de coronacrisis. Toen dacht ik: dit kan mijn ingang zijn, ook omdat ik in het verleden de propedeuse van het hbo-V heb gehaald en ik tijdens een stage ervaring heb opgedaan met verzorgen. En daarbij: de zorg is toch altijd blijven kriebelen.”

 Warm bad
Inmiddels werkt Menthe al een paar maanden met veel plezier in de zorg, waar zij is gestart  als helpende. “De ADL-taken doen, is als fietsen. Dat verleer je niet. Het voelde alsof de roest eraf moest, maar na twee dagen draaide ik gewoon mee. De collega’s waren enorm vriendelijk, het was een warm bad waarin ik terecht kwam. Hard werken, maar ik zag direct dat mijn hulp gewaardeerd werd door collega’s en het klikte gewoon.”

Hart bij de zorg
Voor Menthe zijn de puzzelstukjes in elkaar gevallen. Ze heeft ontdekt dat haar hart echt bij de zorg ligt. “In juni kon ik ook nog eens instromen in een leerwerktraject voor verzorgende niveau 3. Ik ben hier supergelukkig mee!” 

Werken in de ouderenzorg?
vilente.nl of ontdekdeouderenzorg.nl

Bekijk ook

Maak kennis met de hbo-opleiding van de HZ

Bij HZ University of Applied Sciences vind je diverse zorggerelateerde hbo-opleidingen. Op bachelorniveau biedt HZ …