woensdag , 29 juni 2022

Deze 6 vaardigheden heb je nodig als je in de Zorg werkt.

Als je in de zorg werkt is kennis en ervaring erg belangrijk. Daarnaast heeft het voordelen als je beschikt over “zachte vaardigheden, ook wel “persoonlijkheid vaardigheden” genoemd. Dit zijn de vaardigheden waar alle mensen om jou heen mee te maken hebben; collega’s, vrienden, familie – echt iedereen!

De volgende vaardigheden kunnen van invloed zijn op je carrière vooruitzichten, je werkprestaties en vele andere aspecten in het leven.

1) Empathie

Als je werkzaam bent in de zorg is het erg belangrijk dat je je goed kan inleven in anderen. Het kan soms moeilijk zijn om je in te leven in moeilijke situaties waar een ander mee geconfronteerd wordt.

2) Communicatieve vaardigheden

Goed kunnen communiceren met patiënten en collega’s is van groot belang.

3) Samenwerking

Als je in de zorg werkt, maak je deel uit van een team; je moet goed kunnen samenwerken met anderen en je collega’s echt aanmoedigen en ondersteunen.

4) Omgaan met stress

Druk maakt dagelijks deel uit van vele banen in de gezondheidszorg; je moet het aankunnen en er goed in zijn.

5) Flexibiliteit

Het zal regelmatig voorkomen dat je moet overwerken. Ook kan het zo zijn dat je in het weekend of in de vakantie moet werken.

6) Omgaan met kritiek

Je kunt niet alles weten, in de gezondheidszorg veranderen dingen altijd. Je moet kritiek kunnen accepteren en ervan te leren.

Dus wat moet je doen om deze vaardigheden te ontwikkelen?

Neem jouw persoonlijk vaardigheden eens onder de loep? Of vraag het aan je omgeving. Waar ben jij goed in en waar kan jij nog aan werken? Schrijf het voor jezelf op en ga ermee aan de slag!

Denk jij dat we belangrijke vaardigheden hebben gemist? Laat een comment achter op Facebook!

Bekijk ook

Week van Zorg en Welzijn 2019 van start!

De Week van Zorg en Welzijn 2019 is maandag 11 maart feestelijk geopend op Paleis …