Home / Column / Doelgroep toen en nu
Hee Holland Zorgt - Column

Doelgroep toen en nu

Als redacteur van Zorg & Ziekenhuis schrijft Anne-Rieke de Haan maandelijks een column. De column van deze maand: “Doelgroep toen nu”

Doelgroep toen en nu

Onlangs werkt ik mee aan een creatieve workshop met opleiders uit ons ziekenhuis. Het doel was ideeën genereren om arts-assistenten te werven en te binden. Ik was erg benieuwd naar de creativiteit van mijn collega’s. Al snel zaten zij in een goede flow en vlogen de wildste ideeën door de kamer. Wat mij opviel was dat deze professionals zich prima konden verplaatsen in de doelgroep. Zij waren immers ook eens co-assistent of ANIOS geweest. En blijkbaar is daar door de jaren heen niet zoveel in veranderd. Zaken die zij van belang vonden, zoals veel kansen krijgen om verder te leren en je te ontwikkelen, veel patiëntencontacten en een fijne sfeer, zijn nog altijd actueel.

We kwamen tot de conclusie dat we als organisatie op deze punten goed scoren.  Maar weten de huidige studenten geneeskunde dat ook, is de vraag. Wel, daar is nog werk aan de winkel. Want de wijze waarop we ze kunnen bereiken, is in de loop van de tijd wél veranderd. Diezelfde avond hebben we daarover verder gebrainstormd. De ideeën hadden betrekking op de inzet van LinkedIn, digitale platforms en apps. Genoeg om uit te putten om ons verhaal verder uit te dragen en de doelgroep te verrassen. Want dat gaan we natuurlijk wel op een moderne manier doen!

Bron: Zorg & Ziekenhuis
Redacteur: Anne-Rieke de Haan

Niets meer missen van Heel Holland Zorgt?
Volg ons dan op Instagram of Facebook en blijf up to date!

Bekijk ook

Medisch Rekenen met MeneerMegens

‘Een infuus moeten worden doorgespoeld met 0,5 liter NaCL in 20 minuten. Op hoeveel ml/uur stel je de pomp in?’ Toen ik afgelopen …