woensdag , 29 juni 2022

Durf verder te kijken dan de vacature

 Teun Roozen is gefascineerd door de zorg. Hij startte in de zorg als helpende en groeide door naar de functie van verzorgende. Maar hij wilde meer en deed de opleiding MBO Verpleegkunde. Daarna ging hij intramuraal aan de slag in een VV&T instelling. 

Verder ontwikkelen
Toch kriebelde het. “Ik wilde mijn blik verbreden, me verder ontwikkelen. Ik bekeek veel vacatures, heb bij meerdere ziekenhuizen gesolliciteerd. Overal kreeg ik het antwoord ‘voor deze functie heb je minimaal 1,5 jaar werkervaring nodig’. Ja, en die heb ik niet. Ik besloot het ETZ te bellen. Ik sprak de recruiter en we hadden direct een klik. Ze dacht met me mee en bekeek of er mogelijkheden waren binnen het ETZ.” 

Brugafdeling in ETZ
En die waren er. In december 2020 startte Teun op de brugafdeling van het ETZ. Op de brugafdeling worden patiënten verpleegd die geen medisch specialistische zorg meer nodig hebben en wachten op plaatsing in een VVT-instelling of op thuiszorg. 

Naar Cardiologie
Teun wist het al snel: ik wil blijven bij het ETZ. Met de recruiter bekeek hij de interne vacatures. “Op de afdeling Cardiologie zochten ze een verpleegkundige. Ik heb gesolliciteerd en daarna ben ik naar de contactpersoon die in de vacature stond gelopen. Ik kreeg een rondleiding over de afdeling. En dat scheelde enorm veel zenuwen tijdens het sollicitatiegesprek.” Het resultaat? “Ik ben aangenomen! Of ik verder nog ambities heb? Ik ga eerst eens lekker werken, werkervaring doen. Over een paar jaar gaat het waarschijnlijk toch weer kriebelen. De zorg is zó breed, je kunt je hele leven blijven groeien en dan nog weet je niet alles.” 

Wijk af van het bestaande pad
Welke tips heeft Teun voor mensen die overwegen om in de zorg te gaan werken? “Ik vind zelf dat de zorg je roeping moet zijn. Maar je weet pas of het je roeping is, als je ervaring op doet. Loop eens een dag mee, kijk achter die deuren. Benader een recruiter, zij kunnen met je meedenken. 

www.etz.nl werken@etz.nl 

Bekijk ook

Maak kennis met de hbo-opleiding van de HZ

Bij HZ University of Applied Sciences vind je diverse zorggerelateerde hbo-opleidingen. Op bachelorniveau biedt HZ …