woensdag , 29 juni 2022

Eenmaal, andermaal, verkocht!

Luuk Janssen is een typische millennial. Zingeving en een positieve bijdrage leveren, vindt hij belangrijk in zijn werk. Opgevolgd door goed samenwerken en tenslotte geld verdienen. 

Net als veel van zijn leeftijdgenoten heeft hij iets idealistisch. Hij werkt als verzorgende IG bij Archipel Passaat. Luuk: “Ik weet niet hoe iemand eruitziet die in de zorg werkt maar ik krijg vaak te horen: ‘werk jij in de zorg? Had ik niet verwacht’. Dat komt puur door mijn uiterlijk. Ik antwoord dan altijd: ‘ik zou niet weten wat ik anders zou wíllen en kúnnen. Ik werk vanuit mijn hart en iedere dag met plezier’.

Luuk: “Mijn moeder werkte in de zorg, net als een tante en een oom van mij. Na de middelbare school raadde mijn moeder mij aan om een keer mee te lopen. Dat heb ik gedaan en ik was meteen verkocht. 

Ik vond het boeiend om met iedereen een praatje te maken want achter ieder gezicht schuilt weer een ander verhaal. Iedereen moet ook op een andere manier benaderd worden. Dat vond ik leuk. En nog steeds. Ik heb veel geduld, kan luisteren en zet mensen in hun kracht. Als ze iets zelf kunnen, zal ik dat altijd stimuleren. Verder ben ik redelijk ambitieus en zorg dat alles op tijd af is. Maar ik ben ook wel in voor een lolletje. Muziek aan en hup, lekker dansen met de dames in de woonkamer.”

Ergo coach
Hoewel studeren voor Luuk geen vanzelfsprekendheid is, is hij nu bezig met een training tot ergo coach. Luuk: “Ik heb altijd moeite gehad om me te concentreren, ben snel afgeleid. Daar heb ik begeleiding voor gehad maar toch, mijn diploma Verzorgende IG is mij niet in de schoot geworpen. Maar studeren gaat steeds beter. Een ergo coach is verantwoordelijk voor de preventie van fysieke belasting in de breedste zin van het woord: aanspreekpunt, aanjager en motivator. 

Hierna ga ik scholing volgen om leerlingen te kunnen examineren. En als dat allemaal goed gaat, hoop ik over een paar jaar te beginnen aan de opleiding tot verpleegkundige. Zo zie je maar: iedereen bewandelt zijn carrière pad op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo. Ik hoop dat ik ooit nog eens de opleiding tot verpleegkundige kan volgen als het moment daar is.” 

Wil jij, net als Luuk, elke dag trots zijn op het werk dat je doet?
Ben jij verzorgende IG met hart voor de ouderenzorg? Check de vacatures en solliciteer direct! Je kunt ook kennismaken en meer informatie krijgen tijdens één van de maandelijkse JobCafés. www.werkenbijarchipel.nl

Bekijk ook

Maak kennis met de hbo-opleiding van de HZ

Bij HZ University of Applied Sciences vind je diverse zorggerelateerde hbo-opleidingen. Op bachelorniveau biedt HZ …