zondag , 22 mei 2022

Ellen draagt zorg voor Philadelphia

Hallo Ellen, leuk je te ontmoeten. Kan je iets over jezelf vertellen?
Ik ben Ellen Duffhues, iemand die graag met mensen werkt. Ik sta positief in het leven en lekker enthousiast. Ik probeer met iedereen om me heen het leukste ervan te maken en het meeste eruit te halen.

Wat doe jij precies bij Philadelphia?
Ik werk bij de locatie Amsterdam, Korte Water. Daar werk ik met jongeren met een licht verstandelijke beperking. We trainen ze naar zo veel mogelijk zelfstandigheid. Bij de ene jongere maken we gebruik van het fasemodel. Dan kijken we in fases of iemand vooruit kan komen en zich nog verder kan ontwikkelen. En bij de ander werken we met doelen volgens een afsprakenkaart. Met de een ben je bezig om te kijken hoe hij zijn boodschappen goed kan budgetteren en met de ander ga je naar een tandartsafspraak en met weer iemand anders organiseer je een barbecue of een buurtfeest op locatie. Het is erg leuk en divers werk.

Wat geeft jou voldoening in je werk?
Ik vind het leuk dat ik wijkgericht bezig mag zijn. Dan kijk ik hoe wij als Philadelphia onderdeel van de buurt kunnen zijn en hoe bewoners van onze locatie iets voor de buurt kunnen betekenen. Daar word ik echt enthousiast van. Daarnaast vind ik het tof om sport te combineren met de zorg.

Kan jij je mooiste herinnering uit het werk met ons delen?
We hebben een keer een muziekfeest georganiseerd en daar kwam Baas B. Nog steeds spreek ik jongeren over dat feest hoe “vet” ze het vonden. Zo gingen ze rappen met Baas B en kwam er een Philadelphia rap uit.

Als jij iemand een compliment zou kunnen geven. Wie is dat dan en waarom?
Ik neem deel aan de wijktafels. Philadelphia als organisatie doet daar aan mee. Zo leren organisaties in de regio elkaar kennen en dan delen we onze expertise. Er worden soms ook contacten gelegd. Zo ontstaat er dat er gematcht kan worden binnen de regio.
Daar sprak ik iemand en die zei: “Jouw clienten zijn ook mijn clienten.” Ik vond dat zo mooi en inspirerend. We moeten niet ons eigen hachje hebben, maar ons openstellen en met elkaar samenwerken en elkaars expertise delen.

Wat wil jij graag aan Heel Holland meegeven als het gaat over zorg?
Vooral blijven doen wat je leuk vindt, vanuit passie werken. Kijk verder dan je eigen organisatie. Wat gebeurt er in de buurt en waar liggen daar behoeftes.

Niets meer missen van Heel Holland Zorgt?
Volg ons dan op Instagram of Facebook en blijf up to date!

Bekijk ook

Week van Zorg en Welzijn 2019 van start!

De Week van Zorg en Welzijn 2019 is maandag 11 maart feestelijk geopend op Paleis …