woensdag , 29 juni 2022

Elly draagt zorg voor Philadelphia

Hallo Elly, leuk je te ontmoeten. Kan je iets over jezelf vertellen?
Ik ben Elly Grevers en ik ben begeleider op de woonlocatie Schelpenhof in Den Haag, Woonvoorziening voor verstandelijk gehandicapten. Daarnaast ben ik vrijwilligerscoördinator van regio west en sinds kort werk ik ook voor Ondernemerschap. Dus heel divers.

 
Wat doe jij precies bij Philadelphia?
Op de woonlocatie Schelpenhof ondersteun ik de cliënten in hun dagelijkse bezigheden. Mijn rol binnen het team is het organiseren van uitjes en mensen verbinden in de maatschappij. Ook halen wij de buitenwereld naar binnen. Een leuk voorbeeld hiervan is dat een aantal mensen van de Rabobank hier zijn geweest om te koken en mee te eten.

 
Wat geeft jou voldoening in je werk?
Ik denk de glimmende ogen van cliënten. Als zij iets hebben geleerd of hebben gedaan; dat vind ik het mooiste. De mooiste beloning is als ze me aankijken met een volle tevredenheid en met glimmende ogen.

 
Kan jij je mooiste herinnering uit het werk met ons delen?
Laatst zijn we met 33 cliënten uit deze omgeving, ook van andere locaties, en 33 mensen van KPN naar het Rijksmuseum geweest. We werden opgehaald met een grote touringcar. Het was de bedoeling dat er maatjes gesloten werden: iemand van KPN met een cliënt. Dat ontstond heel spontaan al in die touringcar. Daarna kregen we een lunch van KPN en werden we rondgeleid door het museum. De hele avond erna was ik nog zo hyper van die geweldige dag.

 
Als jij iemand een compliment zou kunnen geven. Wie is dat dan en waarom?
Mijn eerste gedachte gaat naar Sue Smit en Masja Ottenheim. Zij werken in Rotterdam – Dordrecht en dat doen ze op zo’n andere manier. Ze zijn heel vooruitstrevend en ondernemend om werkplekken voor cliënten te verzorgen in de maatschappij en bij allerlei organisaties en bedrijven. Ze krijgen zoveel voor elkaar en dat vind ik erg mooi.

 
Wat wil jij graag aan Heel Holland meegeven als het gaat over zorg?
Ik denk dat het heel belangrijk is dat iedereen die in de zorg werkt enthousiast blijft over zijn werk en kijkt naar de mogelijkheden die er zijn in plaats van de dingen die niet kunnen of er niet zijn. Als je kijkt naar wat je in de maatschappij kan halen en doen, dan is er zo veel. Er zijn zo veel menses die willen ondersteunen, meedoen en meedenken. Als je daarnaar zoekt of kijkt, dan is er heel veel mooist te halen. Ook voor de zorg. Dus deel je enthousiasme! Dan maak je andere mensen ook enthousiast.

 
Niets meer missen van Heel Holland Zorgt?
Volg ons dan op Instagram of Facebook en blijf up to date!

Bekijk ook

Geen gezondere baby’s met extra echo’s

Door het standaard aanbieden van twee echo’s in de laatste drie maanden van de zwangerschap …