donderdag , 30 juni 2022

Goed infectiepreventiebeleid helpt in strijd tegen super-schimmel “Candida Auris”

In minder dan 10 jaar tijd is de Candida Auris uitgegroeid tot een wereldwijd probleem voor de volksgezondheid; van één infectie in Japan in 2009 tot besmettingen in 16 landen in 2017 en 35 landen in 2019. Om nog maar niet verder te spreken over meerdere ziekenhuisuitbraken in heel Europa.

De Candida Auris is een gist die zich gedraagt als een resistente bacterie. Omdat behandelen zeer lastig is, is een geborgd infectiepreventiebeleid ontzettend belangrijk. Met het desinfectiemiddel Alphades van Alpheios is deze gist in 1 minuut te bestrijden. Er geldt een korte inwerktijd en daarmee een hoge mate van zekerheid voor afdoding.

Het bestrijden van infecties zit ‘m echter niet alleen in een nieuw product of in een nieuwe opleiding. Infectiepreventie vraagt een aanpak die verankerd ligt in alle disciplines en medewerkers binnen uw zorgorganisatie. Niet alleen de middelen en materialen zijn van belang, maar ook de cultuur in een organisatie en het gedrag van mensen spelen een grote rol. Al die elementen verdienen aandacht in de strijd tegen infecties.

Áltijd voorkomen is niet realistisch! Altijd in control zijn is dat wel…Zelfs als er een uitbraak is. Wij bieden hulp in de gehele keten van infectiepreventie, en zorgen dat zorgorganisaties samen met Alpheios áltijd die controle hebben. Wij geloven dat we, door het brengen van specialistische kennis en het bouwen van bruggen tussen alle disciplines in de keten van infectiepreventie, impact realiseren op een schone & veilige zorgomgeving! Voor patiënten, medewerkers en bezoekers!

Meer informatie of direct hulp nodig in de strijd tegen deze super-schimmel? Neem contact op met onze infectiepreventiespecialist via infectiepreventie@alpheios.nl.

 

 

Bekijk ook

Maak kennis met de hbo-opleiding van de HZ

Bij HZ University of Applied Sciences vind je diverse zorggerelateerde hbo-opleidingen. Op bachelorniveau biedt HZ …