dinsdag , 24 mei 2022

Heppie Factory

Kinderfeest voor kwetsbare kinderen in Nederland

Groot feest voor meer dan 300 kwetsbare kinderen in Nederland. Stichting Het Vergeten Kind zette deze kinderen in het zonnetje bij Heppie Factory, een groot kinderfeest voor kwetsbare kinderen uit de jeugdzorg. Vol met inspirerende, creatieve, grappige en ontspannende activiteiten. Er werden dansworkshops gegeven door Juvat Westendorp en Wendy van Dijk, nieuwe raptalenten ontdekt bij Heppie Music, gekart met Saar Koningsberger bij Heppie Races en bij Heppie Science werden de meest coole experimenten uitgevoerd waar Jandino Asporaat proefkonijn was…

Stichting Het Vergeten Kind zet zich al jaren in voor kinderen in Nederland die het moeilijk hebben, omdat er thuis veel problemen zijn. Tijdens de Week van Het Vergeten Kind (29 januari t/m 4 februari) staan deze kinderen centraal en worden ze gezien en gehoord. Een dag in deze week staat kinderplezier centraal en wordt er écht feest gevierd met én voor deze kinderen. Zonder zorgen. Zonder verdriet. Gewoon kind zijn. De eerste editie van Heppie Factory was een daverend succes. Na een dag vol toffe workshops en optredens van onder andere Glen Faria, gingen de kinderen met een glimlach op hun gezicht naar huis.

Met de petitie ‘Stop het wisselen van hulpverleners’ roept Het Vergeten Kind op om de jeugdzorg zo te organiseren, dat kinderen substantieel minder verschillende gezichten zien dan nu het geval is. Want het constant wisselen van hulpverleners, het steeds opnieuw leren vertrouwen en het steeds opnieuw vertellen van hun verhaal, is bovenop de trauma’s die ze al hebben psychisch erg zwaar.

Niets meer missen van Heel Holland Zorgt?
Volg ons dan op Instagram of Facebook en blijf up to date!

Bekijk ook

Maak kennis met de hbo-opleiding van de HZ

Bij HZ University of Applied Sciences vind je diverse zorggerelateerde hbo-opleidingen. Op bachelorniveau biedt HZ …