woensdag , 25 mei 2022

Het is meer dan wassen en billen afvegen

Faaïq vluchtte met zijn vrouw en dochtertje uit Syrië en werkt nu in woonzorgcentrum Rijn en Vliet.“Ik krijg dubbel betaald, mijn salaris én de waardering van collega’s en bewoners.”

“Mensen in mijn omgeving raadde het me af. Ze zeiden, het is alleen maar wassen en billen afvegen. Maar dit werk is zoveel meer! Het contact met bewoners en collega’s was wel moeilijk in het begin, ik sprak amper Nederlands. Het ging aarzelend en voorzichtig, zeg ik niets verkeerd…“

Begonnen als leerling is Faaïq inmiddels gediplomeerd Verzorgende niveau 3 en gaat hij door met de opleiding Verpleegkundige niveau 4. “Niet om de baas te kunnen spelen, ik wil gewoon meer leren en weten.” Faaïq is altijd alert: zijn oren zijn bij wat er in de kamers gebeurt. Een alarmbel betekent meteen handelen. De benen van een bewoner moeten gezwachteld worden en graag nu. Geen probleem. Faaïq gaat door zijn knieën en aan de slag.

Rick
“In het begin heb ik ook meegelopen. Het leert snel, de weg in de wijk en het werk als helpende.” Rick is geboren voor dit werk. Wassen, steunkousen aantrekken, helpen bij het aankleden, medicijnen geven. Ter controle heeft Rick zijn iPad. “Daar staat alles in. Het ziektebeeld, de medicijnen en de rapportages van collega’s die eerder bij een client zijn geweest. Zo houden we elkaar op de hoogte en indien nodig wordt de zorgverlening aangepast.”  De planning voor vandaag staat in zijn telefoon. Alles wat Rick doet is in minuten opgeknipt, maar de planning is slechts een leidraad. “Soms blijf je bij de ene cliënt iets langer, maar dat win je weer terug bij de volgende. Of niet, dan ben je gewoon iets later klaar.”

Personeelsbeleid
‘Wij voeren een divers personeelsbeleid: man, vrouw, jong, oud, uit Leiden, van ver weg, leerling of gediplomeerd: iedereen is welkom bij ons. 

Meer weten?
Kijk dan op werkenbijlibertasleiden.nl. Of bel met Petra Vogels, onze recruiter, 071 516 8104.

Bekijk ook

Maak kennis met de hbo-opleiding van de HZ

Bij HZ University of Applied Sciences vind je diverse zorggerelateerde hbo-opleidingen. Op bachelorniveau biedt HZ …