Home / Zorgspecial / Ik sta nooit stil in mijn ontwikkeling

Ik sta nooit stil in mijn ontwikkeling

‘Het leuke aan het werken op Hoef 6 bij Elver vind ik de diversiteit’

Begeleidster Loes (werkzaam op een begeleidingsintensieve groep): “Het leuke aan het werken op Hoef 6 vind ik de diversiteit. De zes bewoners zijn mooie individuen die mij elke dienst op een positieve manier kunnen verrassen. 

Iedere dienst is anders, waardoor ik nooit stil blijf staan in mijn ontwikkeling. Samen met de bewoner bouw je een band op. Hier krijg je uiteindelijk veel voor terug, al zijn het soms maar de kleine dingen. Als team zorgen we ervoor dat er rust en regelmaat in het leven van de bewoner is, waardoor zij hun dag zo prettig mogelijk ervaren.”

‘Samen met de bewoner bouw je een band op’

Wensen en dromen
Elver is expert in de begeleiding en behandeling van mensen met een lichte tot ernstige verstandelijke beperking en voor mensen met een complexe zorgvraag. Iedereen mag er zijn bij Elver. Met zijn eigen mogelijkheden, wensen en dromen. Bij Elver draait het om ‘elk verhaal’. Wij vinden het belangrijk dat de bewoner en deelnemer zoveel mogelijk de regie heeft over zijn eigen leven. 

‘De driehoek’
De verwant en begeleider ondersteunen hem of haar om dit zoveel als mogelijk vorm te geven en te realiseren. Samen vormen zij ‘de driehoek’, de basis van waaruit de zorg, begeleiding en ondersteuning inhoud krijgt. Alle teams hebben hun eigen verantwoordelijkheid en regelruimte. Zo nodig betrekken we verwijzers of specialisten en schakelen we andere professionals van Elver in.

Meer weten over Elver? Kijk eens op: www.elver.nl of neem contact op met Elver via 0314 69 69 11

Niets meer missen van Heel Holland Zorgt?
Volg ons dan op Instagram of Facebook en blijf up to date!

Bekijk ook

Carintreggeland: een lerende organisatie

‘Het contact met de cliënten vind ik erg leuk’ “Na mijn stage ben ik naast …