woensdag , 29 juni 2022
Deze foto van bewoner Sjoerd en Jimmy is gemaakt voor de uitbraak van de coronacrisis.

Ik zet de gehandicaptenzorg graag in de schijnwerpers

‘Het is een afwisselende, uitdagende baan. Iedere dag is anders!’

Jimmy van Wylick (28) werkt als begeleider in de gehandicaptenzorg bij Daelzicht, een Limburgse zorgorganisatie. Hij werkt voornamelijk met cliënten met gedragsproblemen en is werkzaam in een woongroep en twee dagbestedingsgroepen. “Die combinatie is extra leuk. Het is een afwisselende, uitdagende baan. Iedere dag is anders.”

Schot in de roos
Via een omweg kwam Jimmy in de gehandicaptenzorg terecht. De pabo-opleiding was geen match, dus startte hij de opleiding Social Work. Tijdens die periode liep hij stage in de gehandicaptenzorg bij Daelzicht. Een schot in de roos. “Die stage beviel zó goed, dat ik ervoor koos om te switchen. In 2012 besloot ik een bbl-opleiding te starten in de gehandicaptenzorg. Ik kon bij Daelzicht aan de slag als leerling: 4 dagen per week werken, 1 dag naar school. Sindsdien heb ik hier al veel werkervaring opgedaan.”

‘Werken in de woongroep bevalt goed. Maar ik was op zoek naar nog meer afwisseling‘

Veel variatie
“Werken in de woongroep bevalt goed. Maar ik was op zoek naar nog meer afwisseling. Dagbesteding leek me interessant, omdat het aanbod zo breed is. Veel variatie dus. Mijn werkgever dacht goed met me mee. Al snel kon ik beginnen bij twee dagbestedingsgroepen.”Naast zijn reguliere functie is Jimmy ook ambassadeur van Daelzicht. Een belangrijke taak, met als doel de gehandicaptenzorg te promoten. 

“Ik geef voorlichting op scholen en open dagen. Bijvoorbeeld aan scholieren die twijfelen over hun vervolgopleiding, en aan mensen die een carrièreswitch willen maken. Daarbij komt toch de docent in mij een beetje naar boven. Ik zet de gehandicaptenzorg graag in de schijnwerpers. Het is geweldig werk!”

Meer weten over Daelzicht?
Kijk op: www.daelzicht.nl of neem contact met ons op via: sollicitatie@daelzicht.nl

Niets meer missen van Heel Holland Zorgt?
Volg ons dan op Instagram of Facebook en blijf up to date!

Bekijk ook

Maak kennis met de hbo-opleiding van de HZ

Bij HZ University of Applied Sciences vind je diverse zorggerelateerde hbo-opleidingen. Op bachelorniveau biedt HZ …