Home / Zorgspecial / ‘Je voelt dat de cliënt écht centraal staat bij PSW’

‘Je voelt dat de cliënt écht centraal staat bij PSW’

Ivonne Tameris (begeleider woonbegeleidingscentrum) en Ellen Martens (gedragskundige) over hun werkervaring bij PSW 

Ellen: “Ik zie in alle lagen van de organisatie betrokken medewerkers die voor de cliënt én voor elkaar een extra stap willen zetten. ‘De cliënt centraal’ is bij PSW geen holle kreet. Er wordt steeds vanuit de behoefte en het belang van de cliënt gehandeld. 

Daarbij wordt niet geschroomd om buiten de gebaande paden te treden of extern hulp in te roepen. Zo zijn we bijvoorbeeld in gesprek met een collega-zorgaanbieder om samen vorm te gaan geven aan de zorg en ondersteuning voor de ouder wordende cliënten.” 

Vrijheid
Ivonne vult aan: “Alle medewerkers krijgen de ruimte en vrijheid om daadwerkelijk te kunnen handelen vanuit de cliënt. Deze vrijheid is enorm fijn. Natuurlijk moet ik ‘op de groep’ de handen uit de mouwen steken, maar zo voelt het niet. Per dag speel je in op de behoeften en de vragen van de cliënten. Spontaan een avondwandeling maken of een terrasje pikken: het kan allemaal. Dit zijn de kleine extraatjes die de cliënt waardeert en ik als begeleider ook! Soms heb ik zelfs het gevoel dat ik helemaal niet aan het werk ben, zo leuk is die dag.  

Wat ik ook fijn vind, is dat er tijd is om te sparren met ouders als zij op bezoek komen. Samen kunnen we bespreken hoe het gaat. Deze momenten zijn voor iedereen heel waardevol!” 

Ivonne: ‘Juist de kleine dingen zijn de dingen die zorgen voor een glimlach bij mij en mijn cliënten.’

Ruimte voor ontwikkeling
Ellen: “Binnen PSW krijgen we ook veel ruimte om ons te ontwikkelen. Persoonlijk vind ik dit heel belangrijk. Variërend van kortdurende cursussen tot langer durende opleidingen. Zelf volg ik momenteel de opleiding tot orthopedagoog generalist. Een mooie kans om me als medewerker en persoon verder te ontwikkelen, waar ik PSW dan ook heel dankbaar voor ben.” Ivonne: “Hier ben ik het helemaal mee eens. Naast alle praktijkervaringen die ik opdoe, mag ook ik de cursussen volgen die ik graag wil. Ik zit hier helemaal op mijn plek!” 

Meer info? Kijk op: www.werkenbijpsw.nl

Niets meer missen van Heel Holland Zorgt?
Volg ons dan op Instagram of Facebook en blijf up to date!

Bekijk ook

Carintreggeland: een lerende organisatie

‘Het contact met de cliënten vind ik erg leuk’ “Na mijn stage ben ik naast …