donderdag , 30 juni 2022

Jonas draagt zorg voor Philadelphia

Hallo Jonas, leuk je te ontmoeten. Kan je iets over jezelf vertellen?
Ik ben Jonas Oomen, ik woon in Amsterdam samen met mijn vriendin, haar dochter en mijn zoon. We krijgen nu bijna een kindje erbij. Dus dat is leuk. Thuis probeer ik ook veel maatschappelijke projecten op te pakken. Ik ben nu bijvoorbeeld bezig met de organisatie van het samen kijken van wedstrijden van Marocco en Egypte. Helaas wel al uitgeschakeld, maaar ik probeer daar buurtevenementen van te maken.

 
Wat doe jij precies bij Philadelphia?
Net zoals ik thuis mensen probeer te verbinden, doe ik dat hier ook. Dat doe ik onder de naam van muziek-expert. Muziekexperts zijn ook begeleiders die verbindende kracht hebben en heel erg geloven in wat we kunnen doen met muziek. Ik heb de expertise om muziek te kunnen inzetten bij het begeleiden van mensen met een verstandelijke beperking. Ik probeer te zorgen dat ze dingen met muziek gaan doen. Dat vind ik het leukste om te doen en dat kan ik ook goed. Ik werk door het hele land, Philala is het project van Philadelphia wat over muziek gaat. Ik doe dat voornamelijk in Amsterdam en omstreken.

 
Wat geeft jou voldoening in je werk?
Het is zo veel. Glimmende mensen, glimlachende mensen. Als je mensen helemaal ziet genieten of dat ze trost zijn, dat vindt ik mooi. De slogan van Philadelphia “Het beste uit jezelf” past wel bij mij. Een voorbeeld daarvan is het muziekfestival wat we organiseren. Iemand mocht naast Frans Bauer staan en mocht het liedje “Sterren aan de hemel” samen met hem zingen. Ook was er een client die een liedje van Justin Bieber super goed zong.

 
Kan jij je mooiste herinnering uit het werk met ons delen?
We hebben laatst weer het voetbaltoernooi gedaan. Met een aantal jongens hebben we en paar maanden lang intensief getraind en dat is moeilijk voor jongens met ADHD, autisme, enz. Dus die samenwerking is echt de crux. Uiteindelijk stonden ze op dat toernooi, deden ze mee en scoorden ze goals. Dat vind ik prachtig. Daar ben ik heel trost op dat ik dat samen met de begeleiders en vooral die jongens voor elkaar hebben weten te krijgen.

 
Als jij iemand een compliment zou kunnen geven. Wie is dat dan en waarom?
Aan alle mensen die bij Philadelphia komen. De ongeremdheid van alle speciale mensen die bij Philadephai komen, daar heb ik een groot compliment voor. Die ongeremdheid, dat hebben wij niet zo.

 
Wat wil jij graag aan Heel Holland meegeven als het gaat over zorg?
Dan denk ik aan wat de burgemeester van Amsterdam zei over dat Amsterdammers voor elkaar moeten zorgen. Hij zei: “Zorg dat het een lieve stad blijft”. Ik denk dat ik Hollanders graag het volgende zou willen meegeven: Zorg dat het een lief land blijft. Waar of wie je ook bent, zorg dat je lief bent voor elkaar.

 
Niets meer missen van Heel Holland Zorgt?
Volg ons dan op Instagram of Facebook en blijf up to date!

Bekijk ook

Geen gezondere baby’s met extra echo’s

Door het standaard aanbieden van twee echo’s in de laatste drie maanden van de zwangerschap …