woensdag , 21 oktober 2020
Home / Zorgnieuws / Jubilerend Make-A-Wish Nederland organiseert ‘Kids Night’

Jubilerend Make-A-Wish Nederland organiseert ‘Kids Night’

Make-A-Wish Nederland bestaat 30 jaar en organiseert op 18 november een bijzondere editie van ‘Kids Night’ in het Amsterdamse DeLaMar Theater. Met dit jaarlijkse evenement zet de organisatie de mensen in het zonnetje die de liefste wensen van ernstig, soms zelfs levensbedreigend zieke kinderen in vervulling laten gaan. De wensvervulling heeft een bewezen, positief effect op het kind vooraf, tijdens en na de behandelperiode en is dus van essentieel belang. Voor de wensvervulling kan Make-A-Wish Nederland rekenen op de steun van een uitgebreide community die zich belangeloos inzet om jaarlijks meer dan 650 wensen mogelijk te maken. 

Eregast: oprichter Linda Pauling
Eregast dit jaar is Linda Pauling, de oprichter van Make-A-Wish Amerika, waar het allemaal ooit begon. Pauling weet zelf hoe het is om een kind te verliezen. Haar zoontje Chris overlijdt op 7-jarige leeftijd aan leukemie. Omdat Chris altijd politieagent wilde worden, besluit Pauling tijdens zijn ziekbed zijn liefste wens te vervullen: Chris wordt agent voor een dag. Pauling ziet van dichtbij wat voor impact de wensvervulling op haar zoon heeft en als Chris overlijdt, besluit ze ook de wensen van andere levensbedreigend zieke kinderen te vervullen. De organisatie heeft sinds de oprichting in 1980 inmiddels 480.000 wensen van ernstig zieke kinderen in vijftig verschillende landen vervuld.

Hartverwarmend en ontroerend
De avond in het DeLaMar Theater is gevuld met persoonlijke, hartverwarmende en ontroerende momenten. Zo treden OG3NE en Rob & Emiel op en dragen enkele wenskinderen hun eigen gedicht of lied voor. Ook de allereerste wensvervulling in Nederland komt aan bod. De 10-jarige Cindy mocht in 1989 de set bezoeken van haar favoriete serie ‘Zeg ‘ns Aaa’ en haar familie blikt terug op dit emotionele moment in een speciaal voor deze avond geproduceerde filmreportage. 

 Ook zien we korte films over enkele wenskinderen, die allemaal toeleven naar hun eigen wensvervulling. Onder hen Jada, het dochtertje van styliste Chantal Bles en voormalig autocoureur Robert Doornbos. Ambassadeurs Wendy van Dijk, Fockeline Ouwerkerk, Xan de Waard, Rob & Emiel, Sjoerd van Ramshorst, Guillermo Hilversum en Vivian Reijs zijn aanwezig. De presentatie is in handen van Ruben Nicolaï. 

De kracht van de wensvervulling
Ernstig zieke kinderen halen veel kracht en positieve energie uit de wensvervulling. Ze kunnen even vergeten dat ze ernstig ziek zijn en mogen weer kind zijn. En niet alleen de wensvervulling zelf maakt het verschil; ook de periodes ervoor en erna hebben impact. Verpleegkundigen en artsen zien het effect dat de wensvervulling heeft op de kinderen tijdens hun behandelperiode en pleiten er dan ook voor om kinderen – indien mogelijk – aan te melden. Make-A-Wish Nederland is voor de wensvervulling echter wel afhankelijk van de belangeloze inzet van vrijwilligers, donateurs, zakelijke relaties, medisch professionals en ambassadeurs. Eén keer per jaar zet de organisatie deze onmisbare groep in het zonnetje, tijdens ‘Kids Night’. 

Foto: Make-A-Wish Nederland

Niets meer missen van Heel Holland Zorgt?
Volg ons dan op Instagram of Facebook en blijf up to date!

Bekijk ook

Inzet netwerkgids zorgt voor passende zorg én meer rust bij naasten

Voor een groep mensen is een intensievere en langdurigere vorm van cliëntondersteuning noodzakelijk en effectief. …