donderdag , 30 juni 2022

Kerstvakantie met kinderen: de allerleukste uitjes op een rij!

In de kerstvakantie zijn er veel leuke uitjes die je samen met je kinderen kunt doen. Hieronder hebben we de 10 leukste uitjes voor jou op een rij gezet. 

1. Winter in het openluchtmuseum in Arnhem
Het is winter in het Openluchtmuseum! Dé tijd van het jaar om gezellig samen te komen met familie en vrienden. Kom deze winter samen een rondje schaatsen op onze ijsbaan van bijna 1000 vierkante meter óf glij van onze spectaculaire sleebaan! Heb je wel eens gehoord van een Duivekater feestbrood? Dit bijzondere brood kun je bakken op het Kindererf. Laat je erna verwarmen door winterverhalen en smul mee van koek-en-zopie en huisgemaakte stamppotten. Van 7 december tot en met 19 januari 2020 ervaar je de winter in het Openluchtmuseum, kom proeven, ruiken en meedoen!

Meer info: www.openluchtmuseum.nl

2. Sprookjes van de Haar
Een spannende speurtocht, een bezoek aan het kasteel én een wervelende live show: voor de negende editie van ‘Sprookjes van De Haar’ wordt het wereldberoemde sprookje van Assepoester bewerkt tot een avontuur voor de hele familie. Maak het mee in de kerstvakantie! Tickets zijn nu exclusief online verkrijgbaar!

Meer info: www.kasteeldehaar.nl

3. Sprookjesfestival in Zwolle
In de kerstvakantie van 27 – 30 december staat er weer een magisch programma klaar, vol prinsessen, prinsen, kabouters en andere sprookjesfiguren! Voorstellingen, knutselen, spelletjes spelen en schminken, voor iedereen is er wel iets leuks te beleven. Tussendoor kun je zelfs in de foyer jouw favoriete sprookjeshelden ontmoeten.

Meer info: www.zwolsetheaters.nl

4. Het Nederlandse IJsbeelden Festival
De beste ijskunstenaars ter wereld komen naar Zwolle waar ze in een grote vrieshal aan de slag gaan met 275.000 kilo ijs en 275.000 kilo sneeuw. Daarmee vertalen zij het thema “R-IJS DOOR DE TIJD” in een magische wereld van  ijs- en sneeuwsculpturen tot wel 6 meter hoog.

Meer info: www.ijsbeelden.nl

5. Kerststad Valkenburg
Van 15 november 2019 t/m 5 januari 2020 barst Kerststad Valkenburg weer los! Bezoek de beste kerstbestemming van Europa en laat je meevoeren door de ondergrondse betovering in de grotten van Valkenburg. Honderden kraampjes, duizenden lichtjes, indrukwekkende zandsculpturen en meterslange miniatuurdorpjes maken de ondergrondse beleving onovertroffen.

Meer info: www.kerststadvalkenburg.nl

6. WinterEfteling
Kom tijdens de winter naar de Efteling, waar talloze twinkelende lichtjes je gids zijn door de wereld vol Wonderen. Laat je leiden langs besneeuwde dennenbomen naar je favoriete sprookjes, betoverende attracties en sfeervolle pleinen met winters entertainment en warme lekkernijen. 

Meer info: www.efteling.nl

7. Mystieke avonturen in de avonduren
Ontdek de magie van WILDLANDS in het donker als we in de kerstvakantie ook ’s avonds open zijn. Twee weken lang toveren we WILDLANDS om tot een mysterieuze en sprookjesachtig verlichte wereld. WILDnights moet je beleven!

Meer info: www.wildlands.nl

8. Magische Lichtjesmaand Madurodam
Van 10 december 2019 tot en met 5 januari 2020 is het hele park sfeervol verlicht met duizenden lichtjes. Zo zag je Madurodam nog nooit. Met meer dan 65.000 schitterende lichtjes, heerlijke lekkernijen én winterse tafereeltjes is de sfeer elke dag winters en gezellig.

Meer info: www.madurodam.nl

9. Spoorwegmuseum Winter Station
Het spoorwegmuseum wordt in de kerstvakantie betoverend mooi! Tijdens Winter Station brengen ontelbare lampjes, kerstdecoratie en een antieke carrousel het hele museum in een romantische wintersfeer. Natuurlijk kan er geschaatst worden tussen de treinen, schaatsen zijn gratis te leen. Iedere dag is er een wisselend programma met muziek en kinderactiviteiten. 

Meer info: www.spoorwegmuseum.nl

10. Frozen Magic in Scheveningen
Vanaf zaterdag 7 december t/m zondag 12 januari kun je in de 500 m² grote gekoelde tent prachtige ijssculpturen komen bekijken. Het thema is “Frozen Magic” Je vindt de ijssculpturen in de grote gekoelde tent op het strand van Scheveningen naast De Pier. Tip: Kleed je warm aan, het kan koud zijn!

Meer info: www.cooleventscheveningen.nl

Coverfoto: Kasteel de Haar

Niets meer missen van Heel Holland Zorgt?
Volg ons dan op Instagram of Facebook en blijf up to date!

Bekijk ook

Maak kennis met de hbo-opleiding van de HZ

Bij HZ University of Applied Sciences vind je diverse zorggerelateerde hbo-opleidingen. Op bachelorniveau biedt HZ …