Home / Opmerkelijk zorgnieuws / Kerstwensboom HMC vervult wensen kinderen van Voedselbank

Kerstwensboom HMC vervult wensen kinderen van Voedselbank

In de maand december hangen de kerstbomen in Haaglanden Medisch Centrum (HMC) voor de zesde maal vol met wenskaarten van meer dan 100 kinderen. Kinderen die gebruik maken van de Voedselbank mochten een cadeauwens tot een waarde van € 25,- invullen op een kaartje, dat vervolgens in de kerstwensboom gehangen werd.

Ziekenhuispastor Guido Schürmann, één van de organisatoren: “Mijn wens is dat alle wensen worden vervuld. Ik zie heel veel wensen voorbijkomen; sommige kinderen willen een jas, anderen willen graag Lego of een dekbedovertrek. Ik ga zelf ook een kaartje uit de wensboom halen. Het blijkt ieder jaar weer dat mensen er veel plezier aan beleven om kinderen, die buiten de boot lijken te vallen, blij te maken.”

Medewerkers van HMC, patiënten en bezoekers kunnen de wensen in vervulling laten gaan. Ze nemen een kaart uit de boom, kopen het cadeau en leveren het in bij de Dienst Geestelijke Verzorging. De geschenken worden nog voor Kerst door de Voedselbanken Zoutkeetsingel Den Haag, Leidschendam-Voorburg en Scheveningen aan de kinderen uitgedeeld.

Niets meer missen van Heel Holland Zorgt?
Volg ons dan op Instagram of Facebook en blijf up to date!

Bekijk ook

Tentbed geeft kwetsbare ouderen rust

Algehele onrust, angst, agressie, wanen en hallucinaties. Dat zijn een aantal symptomen van probleemgedrag die …