woensdag , 29 juni 2022

KION collega’s

Justin

‘Uiteindelijk wil je elk kind een fijne middag bezorgen’

“Van werken met kinderen krijg ik energie! Ze zijn enthousiast, goudeerlijk en stappen overal onbevangen in. Na mijn opleiding Sport- en bewegingseducatie aan de HAN ging ik in 2015 aan de slag in de buitenschoolse opvang. Daarnaast ben ik vanuit KION ook buurtsportcoach voor de gemeente Beuningen en organiseer ik regelmatig sport- en spelactiviteiten voor kinderen uit de buurt.”

Ontwikkeling
“De meeste kinderen volg je zo’n 4 jaar. Je ziet ze letterlijk en figuurlijk groeien. Ik vind het heel mooi om daar een rol in te vervullen. Samen sporten draagt echt bij aan de sociaal-emotionele en de motorische ontwikkeling van kinderen en bovenal hebben ze er veel plezier in. We bedenken meestal samen met de kinderen wat we gaan doen en maken een planning voor een aantal dagen. Vaak iets sportiefs: even de energie eruit. De kinderen bedenken zelf ook allerlei leuke activiteiten. Uiteindelijk wil je elk kind een fijne middag bezorgen!”

Waalstrandje
“In de zomer gaan we vaak naar een Waalstrandje. Daar stoken we een vuurtje, maken samen een pan soep en spelen op het strand. Kinderen die normaal niet met elkaar optrekken, sprokkelen samen hout en iedereen is enthousiast. Daar kijk ik elk jaar naar uit. Net als het grote voetbaltoernooi tijdens de zomervakantie. Kinderen zijn dan super fanatiek, zeker tijdens de penalty’s. Maar ook heel sportief: op het eind geven ze elkaar een hand of schouderklopje. Dan ben ik echt trots.”

Anouk

‘Ons werk is zoveel méér dan dat!’

“Ik ben dol op kinderen, riep altijd dat ik juffrouw wilde worden en ben uiteindelijk in de kinderopvang terecht gekomen. Ik werk nu 3 jaar bij KION. In het begin op verschillende vestigingen omdat ik op die manier veel uren kon maken. Heel leuk, omdat je zo veel verschillende opvanglocaties ziet.”

“Overal wordt op een andere manier samengewerkt en je doet op elke plek weer nieuwe ideeën op! Zo wist ik steeds beter wat voor mij een fijne manier is om te werken. Ik werk nu 4 van de 5 dagen op één locatie en daar voel ik me helemaal thuis. Ik geniet er nog elke dag van om te zien hoe kinderen zich spelenderwijs ontwikkelen, en vooral: dat ík daar een bijdrage aan kan leveren!”

Fietskrat
“Als ik in de ochtend om 7 uur door de polder naar m’n werk fietste, vroeg ik me wel eens af of mensen zichzelf de vraag zouden stellen ‘Wat doet zij op dit tijdstip hier op de fiets in de polder?’ En toen bedacht ik dat ik een fietskrat met KION logo kon maken. Super leuk, want ik ben trots op mijn werk en dat wil ik graag laten zien.”

Influencer
“Er zijn mensen die denken dat we als pedagogisch medewerker vooral ‘oppassen’. Ons werk is zoveel méér dan dat! Daarom ben ik ook lid van de Instagram take-over club (@werkenbijkion op Instagram). Elke week geeft een andere collega een inkijkje in de werkweek. Op die manier kan ik laten zien wat het werk allemaal inhoudt en ook hoe leuk het is op mijn eigen locatie!”

Werken bij Kion
Mail onze recruiters Fabienne & Lonneke via werken@kion.nl of kijk op onze site www.werkenbijkion.nl voor al onze vacatures.

Bekijk ook

Maak kennis met de hbo-opleiding van de HZ

Bij HZ University of Applied Sciences vind je diverse zorggerelateerde hbo-opleidingen. Op bachelorniveau biedt HZ …