dinsdag , 5 juli 2022

Koning Willem-Alexander op bezoek

Zijne Majesteit de Koning heeft maandagmiddag 12 maart 2018 in het kader van de Week van Zorg en Welzijn een bezoek gebracht aan woonlocatie Brugsestraat 51 van Middin en de ‘Zorg en Welzijn bus’.

Tijdens het bezoek sprak Koning Willem-Alexander met medewerkers, vrijwilligers en cliënten van de woonlocatie van Middin aan de Brugsestraat in Den Haag. Middin  biedt  ondersteuning, begeleiding, behandeling en zorg aan cliënten met een verstandelijke beperking in Zuid-Holland.

Op de woonlocatie aan de Brugsestraat wonen 23 cliënten tussen de 18 en 46 jaar met een verstandelijke beperking. Alle bewoners hebben een eigen domein voor wonen, slapen en koken, maar er is ook gelegenheid om juist samen dingen te doen en bij elkaar te zijn. Veel van de bewoners gaan overdag zelfstandig naar een dagactiviteit of werken als kok of in de kinderopvang. Naast de professionele begeleiding spelen ook familie en vrijwilligers een belangrijk rol in de ondersteuning van de cliënten.

Na afloop van de gesprekken volgde een rondleiding door de woonlocatie. Aansluitend bezocht  Koning Willem-Alexander de speciale ‘Zorg en Welzijn bus’. Hij sprak daar met enkele zorgprofessionals en leerlingen over het werken in de zorg en welzijn sector.

Bekijk ook

Geen gezondere baby’s met extra echo’s

Door het standaard aanbieden van twee echo’s in de laatste drie maanden van de zwangerschap …