woensdag , 29 juni 2022
Koningin Máxima sprak tijdens haar werkbezoek aan Make-A-Wish Nederland met medisch verpleegkundigen, ouders van wenskinderen, medewerkers en vrijwilligers.

Koningin Máxima brengt werkbezoek aan Make-A-Wish Nederland

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft woensdag 8 mei een werkbezoek gebracht aan Make-A-Wish Nederland in Hilversum. Het bezoek vond plaats in het kader van het dertigjarig jubileum van de organisatie. Iedere dag horen gemiddeld drie families in Nederland dat hun kind een ernstige, soms zelfs levensbedreigende ziekte heeft. Make-A-Wish Nederland biedt kinderen tussen 3 en 18 jaar vertrouwen en kracht voor de toekomst door hun liefste wens te vervullen.

De Koningin sprak met (medisch) professionals en ouders van ‘wenskinderen’ over de impact van een wensvervulling voor het zieke kind, de familie en de verdere omgeving. Ook werd ingegaan op de aanpak van de Wish Journey, het traject dat doorlopen wordt van wensaanvraag tot wensvervulling. Koningin Máxima ontmoette daarnaast meerdere vrijwilligers. Zij spelen een cruciale rol binnen de organisatie. \

Portretten van wenskinderen
Afsluitend aan het bezoek ontving de Koningin de jubileumuitgave ‘30 Facestories’. Dit boek portretteert dertig kinderen en hun wensen die de afgelopen dertig jaar door de stichting werden vervuld. Jaarlijks vervult Make-A-Wish Nederland ruim zeshonderd wensen van ernstig zieke kinderen. De wensen variëren van het maken van een ballonvaart tot een dagje ridder zijn.

Hanneke Verburg, directeur van Make-A-Wish Nederland is erg vereerd met het bezoek: “Wij zijn enorm vereerd en blij met de komst van onze Koningin vandaag. Haar bezoek is een groot compliment voor het harde werk dat al onze medewerkers en vrijwilligers dag in, dag uit verrichten voor ernstig zieke kinderen in Nederland. Ons 30-jarig jubileum heeft zo een koninklijk tintje gekregen.”

Fotografie: Marieke Timp

Niets meer missen van Heel Holland Zorgt?
Volg ons dan op Instagram of Facebook en blijf up to date!

 

Bekijk ook

Maak kennis met de hbo-opleiding van de HZ

Bij HZ University of Applied Sciences vind je diverse zorggerelateerde hbo-opleidingen. Op bachelorniveau biedt HZ …