dinsdag , 24 mei 2022
Picture shows_Louis Theroux with Shirley Phelps-Roper from the Westboro Baptist Church

Louis Theroux is terug

De VPRO zendt vier nieuwe documentaires uit van de Britse documentairemaker Louis Theroux, bekend om zijn ontmoetingen met ongewone mensen. Theroux keert terug naar de meest gehate familie van Amerika, volgt ‘nieuwe’ moeders met psychische problemen, focust zich op seksueel geweld onder Amerikaanse universiteitscampussen en praat met vrouwen die legaal betaalde seksuele diensten verlenen.

Louis Theroux – Surviving America’s Most Hated Family
Vrijdag 8 november om 20:30 uur
Dertien jaar geleden kwam Louis Theroux voor het eerst een van de meest beruchte haatgroepen van Amerika tegen, de Westboro Baptist Church. Louis keert terug naar die controversiële en onaangename wereld. Hij onderzoekt welk effect de dood van oprichter en boegbeeld Pastor Fred Phelps heeft gehad op de leden. Wat gebeurt er wanneer een groep die grotendeels uit één familie bestaat zijn patriarch verliest?

Louis Theroux – Mothers on the Edge
Vrijdag 15 november om 20:30 uur
Louis Theroux brengt tijd door op twee psychiatrische afdelingen gespecialiseerd in het behandelen van moeders die samen met hun eerste baby zijn opgenomen. In het Verenigd Koninkrijk ondervindt een op de vijf nieuwe moeders psychische problemen vóór de eerste verjaardag van hun baby. Vaak is dit voor het eerst in hun leven. Wat gaat er achter hun crisis schuil?

Louis Theroux – The Night in Question
Vrijdag 22 november om 20:30 uur
Louis Theroux spreekt Amerikaanse studenten die door hun universiteiten worden beschuldigd van seksueel misbruik en jonge vrouwen van wie de claims van seksuele mishandeling werden ontkent. Veel Amerikaanse universiteiten hebben, aangespoord door de regering, gespecialiseerde ‘bewindvoerders’ die onderzoek doen naar seksueel  wangedrag onder studenten. Degenen die zij schuldig bevinden, kunnen permanent van de universiteit worden weggestuurd. Hiervoor is veel minder bewijs nodig dan wanneer de zaak voor de rechtbank zou komen. Lijdt dit tot een overreactie die onschuldige mensen schaadt?

Louis Theroux – Selling Sex
Vrijdag 29 november om 20:30 uur
Louis Theroux praat in het Verenigd Koninkrijk met vrouwen die legaal betaalde seksuele diensten verlenen. Hij ziet hoe ze het internet gebruiken om foto’s te delen, boekingen te doen en potentiële klanten te benaderen. Louis wil weten of het verkopen van seks ooit een gezonde manier kan zijn om geld te verdienen.

Uitzendingen vanaf vrijdag 8 november, elke week om 20.30 uur op NPO 3.

Niets meer missen van Heel Holland Zorgt?
Volg ons dan op Instagram of Facebook en blijf up to date!

Bekijk ook

Maak kennis met de hbo-opleiding van de HZ

Bij HZ University of Applied Sciences vind je diverse zorggerelateerde hbo-opleidingen. Op bachelorniveau biedt HZ …