woensdag , 29 juni 2022

Medische technologie, belangrijk!

Als redacteur van Zorg & Ziekenhuis schrijft René Drost maandelijks een column. De column van deze maand: Medische technologie, belangrijk!

Lang geleden was er eens een klein jongetje. Zijn moeder werd op een dag door het ziekenhuis opgebeld met een nare boodschap. Ze moest worden geopereerd aan borstkanker. Het jongetje begreep het allemaal niet zo goed. Maar het was hem wel duidelijk dat het niet goed was.

Inmiddels ben ik achter in de vijftig. Mijn moeder is er nog, ze is 91 jaar en nog goed gezond. Ik kan mij die momenten van toen nog herinneren als de dag van gisteren. Ik heb de chirurg van mijn moeder nooit gekend maar ik ben hem dankbaar. Het maakt me extra trots dat ik nu zelf een bijdrage kan leveren aan veilige zorg. Sinds 10 jaar help ik zorginstellingen om de technologie beter in kaart te brengen en daarmee de veiligheid voor de patiënt te verhogen.

Medische technologie is complex. Apparatuur wordt steeds kleiner en steeds meer apparatuur wordt afhankelijk van het internet en IT-systemen in het ziekenhuis. Reden temeer om voor de aanschaf van nieuwe technologie goed na te denken wat je daarmee precies wilt bereiken en wat de risico’s zijn die je in huis haalt. En om iedereen die met de apparatuur en de hulpmiddelen werkt te trainen en te begeleiden. Medische technologie levert immers een belangrijke bijdrage aan innovatie in de ziekenhuizen en dat is in het belang van de patiënt!

Deze weken help ik een specialistisch ziekenhuis in borstkankerzorg om het hele team verder mee te nemen in de ontwikkelingen en vereisten van medische technologie. Het geeft mij enorm veel voldoening om mijn passie voor dit onderwerp te delen met bevlogen medewerkers van dit ziekenhuis.

Bron: Zorg & Ziekenhuis
Redacteur: René Drost

Niets meer missen van Heel Holland Zorgt?
Volg ons dan op Instagramof Facebook en blijf up to date!

Bekijk ook

Maak kennis met de hbo-opleiding van de HZ

Bij HZ University of Applied Sciences vind je diverse zorggerelateerde hbo-opleidingen. Op bachelorniveau biedt HZ …