dinsdag , 24 mei 2022

Nederland geeft licht voor iedereen die met kanker te maken heeft

Vele BN-ers doneren een lampion voor een dierbare

KWF Kankerbestrijding organiseert in de decembermaand voor de vierde keer de lampionnenactie: Nederland geeft licht. Op maandag 9 december werd in het Olympisch Stadion in Amsterdam de aftrap gegeven. Tijdens de kick-off werden de eerste lampionnen verlicht door bekende Nederlanders: Winston Gerschtanowitz, Leonie ter Braak, Gordon, Anouk Smulders, Giel Beelen, Maik de Boer, Monic Hendrickx, Roy Donders, Connie Witteman, Dennis Wilt, Ruud Feltkamp, Gijs Staverman en Kim Lammers. Ook Carlo Boszhard werkte mee aan deze actie.

Hart onder de riem
Er zal een hart van duizenden handgeschreven lampionnen branden voor iedereen die met kanker te maken heeft. De jaarlijkse actie van KWF is bedoeld om iedereen aan het einde van het jaar een hart onder de riem te steken en geld op te halen om de kans op kanker te verkleinen, de kans op genezing te vergroten en de kwaliteit van leven te verbeteren. 

Nederland geeft op 29 december licht
1 op de 3 Nederlanders krijgt kanker. Een ingrijpende ziekte die het leven van patiënten en hun naasten volledig op z’n kop zet. Daarom geeft Nederland op 29 december licht voor iedereen die met kanker te maken heeft. Eerder zijn de Afsluitdijk, het Middelpunt van Nederland (bij Lunteren) en Paleis Soestdijk verlicht door duizenden lampionnen. Dit jaar is de locatie het Olympisch Stadion in Amsterdam. Koningin Wilhelmina richtte KWF 70 jaar geleden op en had de viering hiervan in het Olympisch Stadion. 

Doneer een lampion
Mensen die een lampion gedoneerd hebben, zijn welkom om aanwezig te zijn op 29 december om het hart van lampionnen te bekijken. Geef ook licht, doneer een lampion. Samen of alleen. Ga naar www.kwf.nl/geeflicht

Dit jaar zal het ontbrandingsmoment op 29 december om live worden uitgezonden op SBS 6 om 18:30 uur.

Niets meer missen van Heel Holland Zorgt?
Volg ons dan op Instagram of Facebook en blijf up to date!

Bekijk ook

Maak kennis met de hbo-opleiding van de HZ

Bij HZ University of Applied Sciences vind je diverse zorggerelateerde hbo-opleidingen. Op bachelorniveau biedt HZ …