zaterdag , 31 oktober 2020
Home / Column / Nieuw! Medisch rekenen met MeneerMegens

Nieuw! Medisch rekenen met MeneerMegens

Een patiënt krijgt d.m.v. een druppelregelaar 40 druppels infusie per minuut binnen. Je hebt een zak van 0,1 liter. Na hoeveel minuten is de zak volledig ingelopen?

“Gaan bij het lezen van deze vraag je nekharen meteen overeind staan? Ohnee toch geen rekenen? Jazeker wel! Vanaf deze maand de nieuwe rubriek: ‘Medisch Rekenen met MeneerMegens’. Vol trots schrijf ik dan ook de eerste keer mijn bijdrage hiervoor. Ik ga je meenemen in mijn belevenissen van ‘MeneerMegens’, maar het lijkt me wel zo netjes om mezelf eerst even voor te stellen, nietwaar?”

“Ik ben Dirk Megens, 32 jaar en woonachtig in Deursen, maar ben online beter bekend als MeneerMegens. Ik ben docent rekenen en economie. In 2013 ben ik op verzoek van mijn studenten begonnen met het filmen van mijn uitleg over vrijwel alle rekenonderwerpen. Dit is uitgegroeid tot een drukbezocht YouTube-kanaal en website met de naam ‘MeneerMegens’. Ik bied dus zowel online als offline hulp bij vragen op het gebied van (medisch) rekenen. Dagelijks krijg ik rekenvragen vanuit heel Nederland en geef ik trainingen en workshops op congressen, op scholen, ziekenhuizen of in instellingen hierover.”

“In mijn rubriek komt een actuele gebeurtenis of iets grappigs, op het gebied van Medisch Rekenen voorbij. Ieder keer wil ik ook jullie kennis testen, dit doe ik door een rekenvraag, maar gelukkig ook met het antwoord. Ik kijk er naar uit om mijn enthousiasme over rekenen met jullie te delen. Kan je niet wachten? Neem dan een kijkje op MeneerMegens.nl. Dan nog het antwoord op bovenstaande vraag, het is natuurlijk na 50 minuten dat de zak volledig ingelopen is…”

We zien elkaar de volgende keer!
MeneerMegens

Niets meer missen van Heel Holland Zorgt?
Volg ons dan op Instagram of Facebook en blijf up to date!

Bekijk ook

Medisch Rekenen met MeneerMegens

‘Een infuus moeten worden doorgespoeld met 0,5 liter NaCL in 20 minuten. Op hoeveel ml/uur stel je de pomp in?’ Toen ik afgelopen …