zaterdag , 21 mei 2022

Nóg meer vacatures in de zorg

Het aantal vacatures in de sector zorg en welzijn neemt dit jaar verder toe. Op basis van rekenmodellen van het UWV, zal het aantal vacatures de komende maanden tot boven de 140.000 oplopen.

Het gaat inmiddels niet meer voornamelijk om verpleegkundigen en verzorgenden in de individuele gezondheidszorg, maar ook voor de functies van verslavingsartsen, psychiaters, specialisten ouderengeneeskunde, SEH-artsen en GZ-psychologen gelden flinke tekorten.

Uiteraard biedt deze krappe arbeidsmarkt ook kansen voor werkzoekenden via bij- of omscholingstrajecten. Maar naar verwachting zal dit de komende jaren onvoldoende soelaas bieden om de tekorten op te lossen.

Bij uitzendbureaus, die gespecialiseerd zijn in de zorg, en bij beheerders van (digitale) platforms die vraag en aanbod van zzp’ers bij elkaar brengen zijn veelal dezelfde geluiden te horen. De vacatures of opdrachten zijn amper in te vullen en de tekorten lijken steeds nijpender te worden. Dé oplossing? Wie het weet mag het zeggen…

We horen graag meningen vanuit het werkveld over de beschreven problematiek. In de volgende editie van dit magazine zullen we een aantal meningen bundelen. Laat ook jouw mening horen door een mailtje te sturen naar communicatie@heelhollandzorgt.nlmet als titel ‘reactie vacatures in de zorg’.

Niets meer missen van Heel Holland Zorgt?
Volg ons dan op Instagram of Facebook en blijf up to date!

Bekijk ook

Maak kennis met de hbo-opleiding van de HZ

Bij HZ University of Applied Sciences vind je diverse zorggerelateerde hbo-opleidingen. Op bachelorniveau biedt HZ …