woensdag , 29 juni 2022

Om deze redenen wil je in zorg werken

Werken in de zorgsector heeft veel voordelen. Maar wat zijn nu precies die voordelen van werken in de zorg?  Er zijn ontzettend veel redenen te bedenken, maar hier zijn vijf van de belangrijkste redenen waarom werken in de zorg zoveel voordelen heeft. 

1. Er is een grote vraag naar personeel in de zorg!

Komende jaren gaat de overheid het personeelstekort in de zorg op grote schaal aanpakken.

Wat betekent dit voor jou? Het betekent dat het makkelijker wordt om je te laten omscholen en om te starten met werken in de zorg. Ook vind je relatief makkelijk een baan in de zorg, vergeleken met banen in andere sectoren.

2. Je kan een verschil maken in iemand zijn leven.

Als je werkt in de zorg kan je levens veranderen. Jouw werk kan van invloed zijn op individuen, gezinnen en families. Omdat je als zorgverlener helpt bij het behandelen van ziekten en kwalen en een belangrijke rol speelt bij het welzijn van patiënten. Je kan helpen om nieuw leven op de wereld te zetten of een leven van het einde redden. Je kan een verschil maken in iemands leven.

3. In de zorg heb je banen van alle verschillende niveaus!

Als je arts of verpleegkundige wil worden heb je daar natuurlijk een opleiding voor nodig. Maar in de zorg zijn ontzettend veel banen te vinden die je kan doen als je alleen de middelbare school hebt afgerond. Ook kan je aan de slag als je student bent of als je een ander opleidingsniveau hebt gehad.

4. Je kan overal in Nederland wonen en werken

Bijna elke regio in Nederland heeft een sterke vraag naar professionals in de gezondheidszorg. Dit betekent dat je vrijwel overal in het land kan wonen en werken.

5. Nooit een saai moment!

Waarom denk je dat er zoveel series zijn over ziekenhuizen en medisch professionals? Shows zoals Greys Anatomy, House en The Good Doctor zijn succesvol omdat het medische veld uitdagend en spannend is. Er komen elke dag nieuwe patiënten binnen, dus geen enkele dag is hetzelfde! 

Is werken in de zorg iets jou?

Hoewel gezondheidszorg een overvloed aan geweldige carrièrekeuzes biedt, zijn medische banen niet voor iedereen. Zorg ervoor dat je van tevoren goed laat informeren, om te bepalen of werken in de gezondheidszorg iets voor jou is en, zo ja, welke medische carrière het meest past bij jouw vaardigheden, interesses, behoeften en financiële situatie.

Bekijk ook

Week van Zorg en Welzijn 2019 van start!

De Week van Zorg en Welzijn 2019 is maandag 11 maart feestelijk geopend op Paleis …