woensdag , 29 juni 2022
Opzij
Opzij

Opzij, opzij, opzij…..

Als redacteur van Zorg & Ziekenhuis schrijft Elise Disselhorst maandelijks een column. De column van deze maand: “Opzij, opzij, opzij”

Opzij, opzij, opzij…..

…Maak plaats, maak plaats, maak plaats. We hebben ongelooflijke haast. Of althans, op sommige momenten, bijvoorbeeld als we in de auto zitten of als we in de rij in de supermarkt staan. Op andere momenten verbaas ik me juist over de enorme traagheid van mensen.

Soms ben ik blij met het gedrag van anderen. Zo vloog ik pas vanaf Gran Canaria terug naar huis. Vanaf een half uur voor vertrek konden we boarden. Mensen verdrongen zich onmiddellijk voor de balie en al snel stond er een lange rij. Verheugen mensen zich wellicht op die niet comfortabele zitplaats in het vliegtuig? Of zijn ze bang om het vliegtuig te missen of wellicht dat hun grote hoeveelheid handbagage anders niet meer mee kan?

Op andere momenten irriteer ik me. De ene keer juist vanwege de grote haast, de andere keer juist vanwege de enorme traagheid. Het is vooral in het verkeer. Zo heb ik meer dan eens ongeduldige automobilisten achter me op het kronkelige weggetje naar het werk. Ik voel me opgejaagd en bijna gedwongen om harder dan de toegestane snelheid te gaan rijden. Overigens moeten we sowieso aan het einde van de weg aansluiten in een lange file bij het stoplicht. Nergens voor nodig dus die haast.

En wat zijn wandelaars en fietsers dan weer ontzettend traag. Oke, de mensen op een elektrische fiets niet meegerekend. Vreemd toch eigenlijk. Kunnen mensen niet harder of hebben ze toch alle tijd van de wereld?

Een andere keer misschien. Dan blijf ik wel even staan. Nou dag, tot ziens adjeu het gaat je goed.  

Bron: Zorg & Ziekenhuis
Redacteur: Elise Disselhorst

Niets meer missen van Heel Holland Zorgt?
Volg ons dan op Instagram of Facebook en blijf up to date!

Bekijk ook

Medisch Rekenen met MeneerMegens

‘Een infuus moeten worden doorgespoeld met 0,5 liter NaCL in 20 minuten. Op hoeveel ml/uur stel je de pomp in?’ Toen ik afgelopen …