donderdag , 30 juni 2022

Ouderen ervaren parachutesprong door VR-bril op woonzorglocatie Holland

Onlangs hebben de bewoners van woonzorglocatie Holland van Domus Magnus in Baarn een lezing bijgewoond over Virtual Reality (VR). De presentatie werd gegeven door de kleinzoon van een bewoonster, mede mogelijk gemaakt door SyncVR. Alle aanwezigen konden een VR-bril uitproberen.

Interactieve bijeenkomst
De kleinzoon is verbonden aan een organisatie gespecialiseerd in Virtual Reality in de (medische) gezondheidszorg. Hij wilde met deze demonstratie zijn oma en haar medebewoners laten ervaren wat VR voor de beleving van ouderen kan doen. Er werden veel vragen uit het publiek gesteld en de aanwezigen konden zelf een VR-bril gebruiken. Zo bezochten zij het strand, sprongen ze parachute en namen een duik met dolfijnen. De bewoners reageerden enthousiast op deze ervaring met Virtual Reality.

Virtual Reality goed voor kwaliteit van leven
VR is een medium in opkomst, zowel onder jongeren als in de gezondheidszorg. Het betekent: Computer-gegenereerde realiteit. Door een VR-bril op te zetten, waant de drager zich van het één op andere moment in een andere omgeving. De techniek wordt toegepast voor het bestrijden van stress en fobieën en in ziekenhuizen voor pijnbestrijding en een sneller herstel van patiënten. In de ouderenzorg en dementiezorg biedt Virtual Reality kansen om de kwaliteit van leven te verhogen en ouderen meer plezier te laten beleven.

Positieve reacties
Domus Magnus kijkt continue naar innovatie manieren om de kwaliteit van leven zo hoog mogelijk te houden. Om die reden worden de mogelijkheden onderzocht om bewoners van alle vijftien locaties regelmatig van Virtual Reality gebruik te kunnen laten maken.

Niets meer missen van Heel Holland Zorgt?
Volg ons dan op Instagram of Facebook en blijf up to date!

Bekijk ook

Tentbed geeft kwetsbare ouderen rust

Algehele onrust, angst, agressie, wanen en hallucinaties. Dat zijn een aantal symptomen van probleemgedrag die …