dinsdag , 5 juli 2022

PISA

Als redacteur van Zorg & Ziekenhuis schrijft Mirjam maandelijks een column. De column van deze maand: “PISA”

‘Ik voel me soms alleen op school en word de laatste tijd gepest. Ik doe alsof ik het niet erg vind, maar s ’avonds in bed moet ik vaak huilen. Niet tegen Mama zeggen hoor, die heeft al zoveel verdriet.’ Het kleine meisje kijkt mij met haar donkerbruine ogen aan. Ogen die al veel te veel hebben gezien.

Renske is tien jaar oud en komt sinds twee weken bij inloophuis PISA, een huis waar kankerpatiënten -en hun naasten- terecht kunnen voor steun en een luisterend oor. Haar moeder is ernstig ziek en zal binnenkort overlijden. Op dat moment werk ik er als begeleidster van de kinderen die een ouder hebben met kanker, of zelf ziek zijn of zijn geweest.

Ik kijk Renske aan. Ik herken haar reactie. Mijn beide ouders kregen kanker. Ik haalde het ook niet in mijn hoofd om ze op te zadelen met mijn ‘sores’. Maar ik was 20. Hoe moeilijk moet het zijn als je nog zo klein bent.

Na 2,5 jaar kinderen te hebben begeleid ben ik nu ambassadeur van PISA. Ik kan niet hard genoeg roepen hoe belangrijk dit inloophuis is. Je zou denken: bijna iedereen heeft familie, vrienden of een buurvrouw. Maar toch voelen mensen zich soms zo alleen of onbegrepen.

www.pisainloophuis.nl

Ps.; mocht u op  zoek zijn naar een goed doel, dit huis kan donaties heel hard gebruiken. Denk dan aan dat meisje van 10, die zich met de juiste ondersteuning  kan ontwikkelen tot een krachtige jonge vrouw. Ook al zal dit zonder haar moeder zijn.

Bron: Zorg & Ziekenhuis
Redacteur: Mirjam Kaijer

Niets meer missen van Heel Holland Zorgt?
Volg ons dan op Instagram of Facebook en blijf up to date!

Bekijk ook

Medisch Rekenen met MeneerMegens

‘Een infuus moeten worden doorgespoeld met 0,5 liter NaCL in 20 minuten. Op hoeveel ml/uur stel je de pomp in?’ Toen ik afgelopen …