zondag , 22 mei 2022
Winnaar Ricardo krijgt uit handen van Greet Prins (voorzitter RvB) de bokaal - Foto: Philadelphia Zorg

Ricardo is Philadelphia Muziektalent 2018

Muziek speelt belangrijke rol in zorg voor mensen met een verstandelijke beperking

Wat was het spannend, een avond om nooit te vergeten! Alle 800 stoelen waren bezet met enthousiaste cliënten die helemaal los gingen. En wie zei dat het niet kan, een polonaise in De Flint in Amersfoort! Alle optredens van de finalisten waren top en wat had de jury het zwaar. Uiteindelijk werd gisterenavond Ricardo Lipsius uit Alphen aan den Rijn uitgekozen als Philadelphia Muziektalent 2018.

Ricardo zong het liedje Love yourself van Justin Bieber. Hij vertelde de jury: “We zijn hier met zijn allen bij elkaar en we zijn wie we zijn, en we zijn goed zoals we zijn!” De tweede prijs ging naar: Johan Peelen uit Doetinchem, Sebastiaan Verheij uit Zwolle, Glenn Kors uit Nibbixwoud (Noord-Holland), Bianca de Bruin uit Vlaardingen, Nancy Keizer uit Almere en Shristi Harkisoen uit Hilversum. Ze werden fantastisch begeleid door de Philadelphia band. Toen Frans Bauer nog even langs kwam om de avond af te sluiten, ging het dak er helemaal af!

Voorrondes
Alle cliënten van Philadelphia konden in februari en maart een filmpje insturen waarin ze hun talent demonstreerden. Een professionele jury selecteerde, samen met de bezoekers van de website, per regio 5 muziektalenten die live mochten optreden op het muziekfeest in hun regio. Woensdag 20 juni streden de 7 regiowinnaars in de finale in de Flint in Amersfoort om de titel Philadelphia Muziektalent 2018. Marco de Hollander, de ‘vrolijkste volkszanger van Nederland’, presenteerde het programma en Frans Bauer trad op.

Zorg en muziek gaan hand in hand
Philadelphia gelooft in de kracht van muziek. Met het programma PhiLaLa brengt de zorgorganisatie de bewoners op allerlei manieren in contact met muziek. De reden dat Philadelphia muziek structureel inzet bij de zorg en begeleiding van cliënten, gaat verder dan het ‘fijne gevoel’ dat muziek vaak aan mensen geeft. Muziek is een goed hulpmiddel waardoor bijvoorbeeld introverte cliënten beter contact leren maken met anderen. Of om iemands zelfvertrouwen te laten groeien. En natuurlijk als uitlaatklep voor emoties.

Foto: Winnaar Ricardo krijgt uit handen van Greet Prins (voorzitter RvB) de bokaal – Philadelphia Zorg

Niets meer missen van Heel Holland Zorgt?
Volg ons dan op Instagram of Facebook en blijf up to date!

 

 

Bekijk ook

Tentbed geeft kwetsbare ouderen rust

Algehele onrust, angst, agressie, wanen en hallucinaties. Dat zijn een aantal symptomen van probleemgedrag die …