zondag , 22 mei 2022

Ruim baan voor de emotionele ontwikkeling van baby’s en ouders

De emotionele gezondheid van baby’s en ouders bevorderen door het bieden van concrete, laagdrempelige informatie en praktische voorbereiding op het ouderschap. Dat is waar Babywerk voor staat. Deze missie realiseert  Babywerk middels trainingen, workshops en e-learning. Sinds vandaag  leest u er over op onze nieuwe website.

Babywerk maakt werk van preventie door de emotionele ontwikkeling van baby’s en ouders de aandacht te geven die ze verdient. Dit biedt (aanstaande) ouders handvatten en baby’s kansen om uit te groeien tot emotioneel gezonde volwassenen. Wie emotioneel tekort komt als baby is later immers veel kwetsbaarder, heeft minder kans op herstel na een trauma en loopt meer risico op problemen zoals een burn-out, depressie, angsten.

Psychologische kennis
Ondanks goede medische zorg en dalende sterftecijfers van baby’s in Nederland is het psychologische aspect in de geboortezorg nog steeds sterk onderbelicht. Hoewel de neurowetenschappen en de Infant Mental Health-visie inmiddels veel psychologische kennis over baby’s en ouders hebben gegenereerd, komt deze maar mondjesmaat terecht bij de (aanstaande) ouders.

Goed theoretisch onderbouwd
Babywerk biedt verschillende producten en trainingen voor professionals om (aanstaande) ouders goed te begeleiden. Centraal staat hierbij het versterken van de band tussen ouder en kind en de transitie naar ouderschap. Twee van deze producten zijn door de Databank Effectieve Interventies erkend als ‘theoretisch goed onderbouwd’: de cursus Zwanger, Bevallen, een Kind en sinds kort ook de e-learning: Een kindje krijgen.

Nieuwe website
Op de nieuwe website is informatie te vinden over producten, diensten, missie en visie van Babywerk. Zowel (aanstaande) ouders, professionals  en beleidsmakers kunnen hier terecht.

Foto: Linde Dorenbos – www.lindedorenbos.com

Niets meer missen van Heel Holland Zorgt?
Volg ons dan op Instagram of Facebook en blijf up to date!

Bekijk ook

Maak kennis met de hbo-opleiding van de HZ

Bij HZ University of Applied Sciences vind je diverse zorggerelateerde hbo-opleidingen. Op bachelorniveau biedt HZ …