dinsdag , 24 mei 2022

Sergio blijft ook na de coronacrisis op de IC

‘Ik heb geen moment spijt gehad van mijn overstap naar de IC’

Sergio was tot voor kort werkzaam op de dagbehandeling van ons ziekenhuis als verpleegkundige. Maar toen kwam de coronacrisis. De intensive care stroomde vol met coronapatiënten en op de IC kwamen ze handen tekort. Sergio besloot daar te helpen en dat beviel hem zo goed, dat hij nu de opleiding doet tot IC-verpleegkundige.

Weet waar je terecht komt
‘’Een psycholoog vanuit het ziekenhuis belde. Weet waar je terecht komt, was de boodschap. Ik vond het heel spannend’’. Het beeld wat Sergio in gedachten had, klopte. De zorg voor coronapatiënten was heftig en intensief. ‘’Ik zag patiënten die heel ziek waren en ik voelde de onzekerheid van hoe lang dit zou duren’’. Toch voelde Sergio zich al snel op zijn plek. Hij zag de waardering voor verpleegkundigen groeien.  Mensen die eigenlijk al lang wisten dat ik in de zorg werkte, hebben nu gezien wat een verpleegkundige doet. De tv heeft dat de woonkamer binnengebracht.’’ 

Teamwerk
Na het behalen van de nodige diploma’s werkte Sergio eerst in het UMC Utrecht op de afdeling oncologie en chirurgie. Daarna stapte hij over naar ons ziekenhuis, waar hij op de dagbehandeling ging werken. Op de IC merkte hij al snel dat het daar anders ging. 

‘Ik zag patiënten die heel ziek waren en ik voelde de onzekerheid van hoe lang dit zou duren’ 

De hectiek op een IC vraagt een andere benadering. Zijn collega’s hielpen hem daarbij. ‘’Ik heb altijd het gevoel gehad dat we het met z’n allen deden. Zijn collega’s zorgde ervoor dat hij zich prettig voelde door samen de dag te beginnen en af te sluiten. Regelmatig stuurde Sergio na een drukke dag een appje waarin hij zijn collega’s bedankte dat zij ondanks de drukte tijd vrijmaakte om hem dingen uit te leggen.

Zorg vanuit het hart
Patiënten op de intensive care zijn veel kwetsbaarder dan op de dagbehandeling. ‘’Ik vind het mooi om op de moeilijkste momenten voor hen te kunnen zorgen’’, vertelt Sergio. ‘’Ik heb geen moment spijt gehad van mijn overstap naar de IC. Als je affiniteit hebt met complexe zorg en je houdt ervan om in teamverband te werken, dan zou ik de intensive care zeker aanraden!’’. 

Wil jij ook werken en leren in ons ziekenhuis? Bekijk dan snel ons uitgebreide aanbod op onze website: vacatures.diakonessenhuis.nl

Niets meer missen van Heel Holland Zorgt?
Volg ons dan op Instagram of Facebook en blijf up to date!

Bekijk ook

Maak kennis met de hbo-opleiding van de HZ

Bij HZ University of Applied Sciences vind je diverse zorggerelateerde hbo-opleidingen. Op bachelorniveau biedt HZ …