woensdag , 25 mei 2022

Thuiszorg heeft de toekomst

Tjalle werkt bij Woonzorgconcern IJsselheem als verpleegkundige in de wijk, op mbo-niveau. Daarnaast studeert hij deeltijd hbo Verpleegkunde. Tjalle is 25 lentes jong, kon overal aan de slag. Waarom koos hij voor dit werk?

Hij haalde jaren geleden de Havo, droomde van dierengeneeskunde, bedacht toch dat anesthesiemedewerker hem beter paste, liep stage in een revalidatiecentrum en het verpleeghuis, en kwam daar met de thuiszorg in aanraking. Via een omweg dus, maar hij gaat daar volledig voor! 

Altijd onderweg
“Ik liep stage in het verpleeghuis op een afdeling voor mensen met dementie. Als ik ‘s nachts hulp nodig had, belde ik een ambulant verpleegkundige. Zij was altijd onderweg. Reed ergens heen, zodra het nodig was. Dat leek me ook tof. Dat is met name in verpleeg- en verzorgingshuizen. Daarom koos ik voor de ouderenzorg. Het voelde alsof ik alle kanten op kon. Wondverpleegkundige? Praktijkopleider? Het lijkt me hartstikke boeiend. MBO-V was een goede basis om mee te beginnen. Ik zie wel waar ik nodig ben, dacht ik.” 

Doorstuderen
De roep om verpleegkundigen in de thuiszorg is luid, daarom kreeg Tjalle het aanbod van IJsselheem om door te studeren. Leergierig als hij is, nam hij het aanbod aan. “Daarna kan ik alle kanten op. Mensen blijven langer thuis wonen, daarom heeft thuiszorg de toekomst, daar ben ik van overtuigd,” zegt Tjalle. Tot slot geeft Tjalle nog een reden om in de thuiszorg te werken: “Ik fiets in de frisse buitenlucht van cliënt naar cliënt, dat is toch heerlijk?”

Het hele verhaal van Tjalle lees je op werkenbij.ijsselheem.nl 

Bekijk ook

Maak kennis met de hbo-opleiding van de HZ

Bij HZ University of Applied Sciences vind je diverse zorggerelateerde hbo-opleidingen. Op bachelorniveau biedt HZ …