woensdag , 29 juni 2022

Toch weer aan het werk in de zorg

‘Het plezier waarmee ik weer naar mijn werk ga is onbetaalbaar’

Overal in Nederland worden mensen met een zorgachtergrond opgeroepen om tijdens de coronacrisis te helpen. Ook zorgorganisaties Zorggroep Apeldoorn e.o., Atlant, ’s Heeren Loo, Pluryn en Zozijn kunnen deze hulp heel goed gebruiken. Zij bundelen de krachten met de campagne ‘Retourticket naar de zorg’.  Met een online informatiebijeenkomst en meeloopdagen willen zij oud-zorgmedewerkers (met een diploma op zak) weer verleiden om in de zorg te gaan werken. Maar hoe is het om na lange tijd weer aan de slag te gaan in de zorg? 

Marjon Smit maakte de overstap twee jaar geleden en werkt nu als Verzorgende IG op Atlantlocatie De Loohof. “Ik moest mijn diploma flink afstoffen en het eerste loonstrookje was even slikken, maar het plezier waarmee ik weer naar mijn werk ga is onbetaalbaar.”

“Ik kom uit de gehandicaptenzorg en wilde daar niet meer naar terug toen ik kinderen had.” Marjon kon aan het werk bij een grote verzekeraar en klom daar op tot de functie van teamleider. “Op een zeker moment was de koek op, ik kwam bij een reorganisatie op straat te staan en had daar eigenlijk wel vrede mee.”

Verzorgend typje
Haar zus, ook werkzaam in de zorg, spoorde Marjon aan om terug te gaan naar de zorg. “Ik twijfelde, want ik was er al zo lang uit. Kan ik dat nog wel? Ik ben zo commercieel! En toen dacht ik… ik probeer het gewoon.” 

‘En toen dacht ik… ik probeer het gewoon’

Met een opfriscursus helpt de zorgorganisatie je jouw kennis weer op te halen en kun je binnen korte tijd weer aan de slag. “Er bleek wel héél veel veranderd, van mijn eerste functie als helpende tot nu als EVV’er (Eerst Verantwoordelijk Verzorgende). Overal valt op dat er veel meer ruimte is voor de wensen van de bewoner en zijn of haar familie. Vroeger namen wij besluiten en dan kreeg de familie een gespreksverslag, dat is nu echt ondenkbaar.”

Meer dan geld
“Mijn tip aan twijfelende overstappers is dat je salaris niet bepalend moet laten zijn. Als je nu niet gelukkig bent in je baan, kijk dan verder. Bekijk: waar gaat je hart naar uit? Werken voor het geld of je ziel en zaligheid elke dag kwijt kunnen in een functie die je op het lijf is geschreven? En juist nu kun jij echt het verschil maken.”

Oude liefde roest niet. Haal nu jouw retourticket naar de zorg!
Bloeit ook jouw zorghart opnieuw op? Laat je hart spreken. De zorg heeft jou keihard nodig! Juist nu. Meld je aan voor de online informatiebijeenkomst op 13 november. De vijf organiserende zorginstellingen vertellen je alles over het werken in de zorg anno 2020. 

Ga voor meer informatie of aanmelden naar retourticketnaardezorg.nl.

Niets meer missen van Heel Holland Zorgt?
Volg ons dan op Instagram of Facebook en blijf up to date!

Bekijk ook

Maak kennis met de hbo-opleiding van de HZ

Bij HZ University of Applied Sciences vind je diverse zorggerelateerde hbo-opleidingen. Op bachelorniveau biedt HZ …