donderdag , 30 juni 2022

Van horeca ondernemer naar werken in de zorg

‘Ik wilde iets anders met mijn leven, maar het noodlot sloeg genadeloos toe. Ik bleek Corona te hebben’

De Nationale Zorgklas is er op gericht om mensen te bewegen ondersteunende taken in de zorg op zich te nemen. Met een korte online cursus krijgt iedereen die geïnteresseerd is in zorgondersteuning voldoende basis om direct diverse taken in de zorg op zich te nemen. En vooral nu, in deze Coronatijd is elke extra hand welkom. Één van de deelnemers aan de Nationale Zorgklas is Richard Visser. Hij vertelt over zijn persoonlijke ervaring met dit initiatief.

Andere richting
Richard: “Twee jaar geleden heb ik besloten dat ik iets anders wilde met mijn leven. Ik was toen al jaren zelfstandig horeca ondernemer met een eigen restaurant. Daar ben ik mee gestopt en ik ben aan een nadenk- en oriëntatieperiode begonnen. 

Mijn interesse ging daarbij steeds meer uit naar de zorgsector. Maar het noodlot sloeg genadeloos toe. 17 maart 2020 bleek ik Corona te hebben. Dus helemaal in het begin toen de paniek begon toe te slaan, corona-protocollen nog niet werkten of nog niet aanwezig waren, zat ik in de eerste golf ernstig getroffen patiënten. Mijn revalidatie heeft bijna een jaar geduurd en is pas net afgelopen.

Nationale Zorgklas
In deze periode heb ik van heel nabij meegemaakt hoe mooi en noodzakelijk het werk in de zorg is. Dit heeft mij gesterkt in de ambitie om in de zorg aan de slag te gaan. Vanuit mijn revalidatie ben ik mij weer gaan oriënteren en ben ik bij de Nationale Zorgklas uitgekomen. Dit is een korte cursus die je met alle aspecten van ondersteuning in de zorg laat kennismaken. Denk dan aan hospitality-activiteiten, recreatie, maaltijden verzorgen, en allerlei andere zaken die het werk van de verpleegkundigen ondersteunen. Mijn horeca-ervaring heeft daarbij zeker voordelen voor mij.

Vanuit de Nationale Zorgklas komen er vervolgens matches met zorginstellingen waar de cursisten aan de slag zouden kunnen. Mijn advies is om naast de matches die worden aanbevolen, ook zelf meteen initiatief te nemen als je de zorgklas hebt afgerond. Zorginstellingen waarderen het als je zelf actief contact opneemt en je beschikbaar stelt. Dat vergroot je kansen. Ik ben zelf inmiddels al in gesprek met diverse zorginstellingen.”

Help jij mee in de zorg?
Kijk snel wat je kunt doen op: www.nationalezorgklas.nl

Bekijk ook

Maak kennis met de hbo-opleiding van de HZ

Bij HZ University of Applied Sciences vind je diverse zorggerelateerde hbo-opleidingen. Op bachelorniveau biedt HZ …