woensdag , 25 mei 2022

‘Veel mogelijkheden om doktersassistent te worden’

‘Je bent echt een spin in het webvan de praktijk’

Door het grote tekort aan doktersassistenten, is de arbeidsmarkt erg gunstig. Niet alleen voor jonge mensen die een opleiding moeten kiezen, maar ook voor zij-instromers. Carla van Ruiten weet er alles van: “Het is een prachtig vak.”

Carla besloot op 40-jarige leeftijd de opleiding Doktersassistent te volgen en heeft daar nog geen moment spijt van gehad. Inmiddels is ze, als zzp’er, niet alleen doktersassistent maar ook praktijkondersteuner bij huisartsenpraktijken.

Werkzaamheden
Een van de belangrijkste maar ook leukste taken vindt Carla de triage. Dit betekent het duidelijk krijgen van de hulpvraag van de patiënt aan de telefoon, om daarmee de juiste zorg in gang te zetten. “Soms kun je een klacht zelf afhandelen en anders maak je een afspraak met de huisarts”, licht Carla toe. “Je bent echt een spin in het web van de praktijk.” In de praktijken verzorgen assistenten ook medische handelingen, zoals het aanbrengen van hechtingen, het toedienen van injecties of het uitspuiten van oren. “Als je een patiënt goed hebt geholpen, geeft dat veel voldoening”, zegt Carla.

Arbeidsmarkt
De arbeidsmarkt voor doktersassistenten in opleiding is gunstig, gezien het grote tekort dat er al is en naar verwachting nog groter wordt. Behalve voor jonge mensen die een opleiding moeten kiezen, ziet Carla zeker ook mogelijkheden voor zij-instromers die doktersassistent willen worden. “Vaak zijn dit gemotiveerde vrouwen die een bewuste keuze voor het vak maken.” Een prachtig vak, benadrukt Carla. “Ik word er altijd heel blij van als ik werk.”

Meer weten?
Kijk op www.rohwn.nl of mail naar info@rohwn.nl

Bekijk ook

Wil jij werk doen dat er echt toe doet?

Wil jij werken vanuit je hart en ècht verschil maken in iemands leven? En wil …