zondag , 22 mei 2022

Vertel je verhaal!

Als redacteur van Zorg & Ziekenhuis schrijft Anne-Rieke maandelijks een column. De column van deze maand: “Vertel je verhaal!”

Zorgorganisaties werven zich suf, waar vinden we genoeg en goed gekwalificeerd personeel? Naast al die recruitmentactiviteiten zie ik een trend. Jonge, ambitieuze zorgmedewerkers gebruiken hun aantrekkingskracht en social media om werken in de zorg positief in de kijker te zetten.

En hun populariteit groeit. Misschien niet zo hard als die van Enzo Knol (voor de oudere generatie: een Nederlandse YouTube-ster wiens kat Sok de Poes ruim 146.000 volgers heeft op Instagram) maar toch! Wat dacht je van Tommie Niessen. In korte tijd kreeg hij 10.000 volgers op Facebook. “Mijn naam is Tommie, 26 jaar en ik werk als Verpleegkundige. Jaren geleden had ik niet gedacht dat ik in de zorg zou gaan werken. Leek mij niets aan, totaal niet stoer en ik dacht dat je de hele dag mensen moest wassen. Gelukkig is mijn kortzichtige kijk van toen veranderd…” Op Instagram, LinkedIn, Twitter en tommieniessen.nl schrijft hij over zijn werk en wat daar bij hoort. Eerlijk en positief. “Ik schrijf niet alleen over de mooie dingen, want het moet wel realistisch blijven. Maar ik heb wel meer aandacht voor positieve verhalen. Want er wordt al genoeg negatief geschreven over de zorg.

Het imago van een sector verbeteren met corporate communicatie valt niet mee en vraagt een lange adem. Authentieke, persoonlijke verhalen, zoals die van Tommie, hebben veel impact. Zij spreken jongeren aan, de zogenaamde zorgmedewerkers van de toekomst. Zij benoemen de waarden die er voor deze groep toe doen. Laten we hopen dat meer zorgmedewerkers hun verhalen delen. Op eigen initiatief of op uitnodiging van hun werkgever. Tegen hun eigen, authentieke, verhaal kan geen communicatieconcept op.

Bron: Zorg & Ziekenhuis
Redacteur: Anne-Rieke de Haan

Niets meer missen van Heel Holland Zorgt?
Volg ons dan op Instagram of Facebook en blijf up to date!

Bekijk ook

Medisch Rekenen met MeneerMegens

‘Een infuus moeten worden doorgespoeld met 0,5 liter NaCL in 20 minuten. Op hoeveel ml/uur stel je de pomp in?’ Toen ik afgelopen …