dinsdag , 24 mei 2022
ETZ Fotografie & Film | Ellen den Ouden

Wandelen door een dikke darm

Volop activiteiten tijdens darmkankermaand in ETZ

Het ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis) in Tilburg stelt in het kader van de darmkankermaand een dikke, opblaasbare darm tentoon. Deze darm staat op maandag 9 en dinsdag 10 maart op locatie ETZ TweeSteden en op donderdag 12 en vrijdag 13 maart op locatie ETZ Elisabeth. Patiënten en bezoekers kunnen door deze grote darm lopen en zien hoe darmpoliepen en andere darmafwijkingen eruit zien. Op maandag 16 maart spreekt ‘dokter darmkanker’ Luc Colemont op een informatieavond over darmkanker.

Tijdens de informatieavond vertelt voormalig MDL-arts en ‘dokter darmkanker’ Luc Colemont alles over darmkanker. De symptomen van darmkanker, het bevolkingsonderzoek en het verloop van de behandeling komen daarbij aan bod. Tijdens de informatieavond kunnen bezoekers meerdere informatiestands bezoeken. Medewerkers van het ETZ geven informatie over het zorgpad darmkanker. Diëtisten vertellen meer over vezelrijke voeding.

Bevolkingsonderzoek
Darmkanker is in Nederland een veel voorkomende vorm van kanker. In Nederland worden elk jaar bijna 15 duizend mensen getroffen door darmkanker. Sinds vijf jaar bestaat in Nederland het bevolkingsonderzoek. Hierbij ontvangen alle mannen en vrouwen tussen de 55 en 75 jaar elke twee jaar een oproep om ontlasting in te leveren. Hiermee wordt darmkanker in een vroeg stadium opgespoord. Verwacht wordt dat het bevolkingsonderzoek jaarlijks 2250 sterfgevallen voorkomt. Het ETZ is een van de screeningsorganisaties van het bevolkingsonderzoek.

Voorlichtingsavond
De gratis toegankelijke voorlichtingsavond op maandag 16 maart vindt plaats in de Aula (route 73) op locatie ETZ Elisabeth (Hilvarenbeekseweg 60 in Tilburg) en duurt van 17.30 tot 20.00 uur. Iedereen die interesse heeft in het onderwerp is van harte welkom. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via de website www.etz.nl/darmkankermaand2020.

Website
Om alle informatie rondom darmkanker te bundelen, is een nieuwe pagina op de website : www.etz.nl/darmkankercentrum. Hierop vinden patiënten alle informatie rondom het thema darmkanker en de behandeling.

Niets meer missen van Heel Holland Zorgt?
Volg ons dan op Instagram of Facebook en blijf up to date

Bekijk ook

Maak kennis met de hbo-opleiding van de HZ

Bij HZ University of Applied Sciences vind je diverse zorggerelateerde hbo-opleidingen. Op bachelorniveau biedt HZ …